Hjemmekinosystem

Hjemmekino

Forskjellen på en episk filmscene, med eller uten et skikkelig hjemmekinosystem, er som forskjellene mellom sort-hvitt og fargefilm. Det kan bare ikke sammenlignes! Dybden i lyden, plasseringen av lydkilden i rommet, krystallklar lyd… Når du først installerer et godt hjemmekinosystem vil du lure på hvorfor og hvordan du har klart deg uten så lenge.

Liker du å se filmer eller serier, vil du helt garantert få mye mer ut av opplevelsen med et hjemmekinosystem. Vi selger høyttalersystemer fra velrennomerte produsenter som Bose, Harman / Kardon og JBL, bare for å nevne noen. Og vi har løsninger som passer til alle lommebøker!

  • En dramatisk forbedring av lydbildet, sammenlignet med hva TV-en leverer
  • Med hjemmekinolyd hører du hvor i rommet handlingen foregår – akkurat som på kino
  • Kvalitetsopplevelsen av filmer og serier vil stige mange hakk – med et hjemmekinosystem kan du høre lyden, slik filmskaperne tenkte den skulle være.

Det er mange forskjellige lydsystemer ute på markedet. Skal du få skikkelig surroundlyd må du som et minimum opp på det som kalles for 5.1.

Men også et oppsett med 2.1 kanals lyd vil gi vesentlig forbedring av lyden og du vil få en god stereoeffekt.

Skal du gå for virkelig topplyd, er det 7.1 som gjelder. Men det er ikke vanlig for et hjemmekinoanlegg å gå til det skrittet – de færreste ønsker 8 høyttalere rundt i stua.

2.1 kanals lyd

Vesentlig bedre enn TV-ens høyttalere

Hvis du bare ønsker å få hevet standarden på TV-ens lyd, og gjerne vil få stereo-effekt kan du gå for et 2.1 høyttalersystem. Dette er også et godt alternativ, hvis stua eller TV-rommet ditt ikke egner seg for å installere et fullt surround system.

Med et 2.1 lydanlegg vil du få mye større dybde i lydbildet enn hva Tv-ens innebygde høyttalere kan levere. Særlig det å få en dedikert basshøyttaler (subwoofer) hever lyden, men også kvalitetshøyttalere for diskant og mellomtoner gir et stort utslag på lydbildet.

Med et 2.1 system, vil du ha en subwoofer i front og en høyttaler på henholdsvis høyre og venstre side.

(2.1 kommer også i et oppsett med lydplanke som senterhøyttaler sammen med subwoofer og to bakhøyttalere.)

5.1 kanals surround lyd

Kvalitetsopplevelsen av filmer og serier heves dramatisk

Når filmer og serier produseres, legger filmskaperen på lyden ut fra et tredimensjonalt system. Her er du senterpunktet, så legges lyden henholdsvis foran, høyre, venstre eller bak deg.

Så når du ser en storslått scene i en film, hører du jagerflyet komme bak deg og fly inn over deg, før det forsvinner ett sted i horisonten foran deg. Eller du kan høre cowboyen ri inn fra venstre mot høyre, jaget av en massiv bøffelflokk som tramper «gjennom» stua di.

Forskjellen fra TV-ens innebygde høyttalere er som natt og dag. Du vil nesten ikke tro at det er samme film eller serie du ser, når du får på lyd med et skikkelig anlegg.

Med 5.1 lyd, har du en senterhøyttaler pluss en høyttaler henholdsvis til høyre og venstre foran. Videre så har du to høyttalere bak deg – også til høyre og venstre. I tillegg, så har du en subwoofer som kan stå mer eller mindre hvor som helst. Den dype bassen bæres stort sett rundt i rommet uhindret av plassering, men det er vanlig å sette den i front.

Så ett 5.1 system, gir deg 6 høyttalere.

Prisnivå

I sortimentet vårt finner du hjemmekinosystemer fra 3 000 kroner og opp til over 15 000 kroner. Så her kan du selv velge hvor mye penger du ønsker å legge i gromlyden til TV-rommet eller stua. Alle vil gi deg vesentlig bedre lyd og opplevelse av lyd rundt deg på filmer og serier, men kvalitet og brukervennlighet er som ventet bedre i de dyrere modellene.

Trådløst eller ikke?

Det er to ting som spiller inn på valget av trådløst eller kablet oppsett. Pris er den ene variabelen – kablet oppsett er helt klart billigst. Men de trådløse er ikke voldsomt mye dyrere, og det er langt enklere å installere i rommet. For ikke å snakke om at det er enormt mye mer fleksibelt.

Så vi anbefaler trådløst hjemmekinosystem, men igjen, det er et prisspørsmål.

Lydplanke

Hvis du bare vil forbedre lyden på TV-en din, og ikke egentlig ønsker å gå for et større hjemmekinoanlegg, kan du vurdere en lydplanke.

Lyden i plankene er langt bedre enn hva Tv-en selv klarer å produsere. Så ved å sette på en lydplanke får du hevet standarden. Men dens fysiske størrelse gjør at bassen fremdeles blir litt svak. Men ser du mest på vanlige fjernsynssendinger er det bra nok lyd.

Ser du derimot mye på filmer og serier, eller hører musikk på TV-en, anbefaler vi at du går opp til en lydplanke med subwoofer. Da får du et rikere lydbilde med langt mer fremtredende bass.

Vi selger lydplanker i spekteret fra tusenlappen og opp til et godt stykke over ti tusen kroner.

De billigste er da en enkel lydplanke, mens de dyreste gir et lydbilde i nærheten av et dedikert hjemmekinoanlegg.

Hvis du vil ha lydplanke, så ser du her: Lydplanke

Ny TV

Når du nå først skal ut og kjøpe et hjemmekinosystem, er det slik at du like gjerne skulle oppgradert TV-en også? Rett og slett kjøpe den skjermen du har drømt om lenge? Så får du ikke bare fullt trøkk på lyden, men kan nyte sylskarpe bilder, kanskje i 4K?

Husk at det har skjedd veldig mye de siste par årene. TV-ene har unektelig blitt litt større, de har fått bedre fargespekter og oppfriskningshastigheten er nå så høy, at du aldri opplever problemer på den fronten. Så er det jo 4K da, som har økt kvaliteten på TV-bildet betraktelig, slik at du nå kan se på en 65 tommer uten å se antydning til piksler.

Med kvalitetshevingen som har vært på TV-ene de siste årene, skulle man normalt tro at de var blitt dyrere. Men virkeligheten er motsatt, så du får utrolig mye for pengene nå, sammenlignet med bare for noen få år siden.

Skal du kjøpe ny TV, klikk her

Overspenningsvern

Du skal også kjøpe med et overspenningsvern til hjemmekinosystemet og TV-en din. Det beskytter utstyret ditt mot nådeløse strømtopper som normalt vil slå ut følsom elektronikk av denne arten. Overspenningsvernet fjerner disse toppene meget effektivt, så du fremdeles har TV og hjemmekinosystem etter at strømnettet har levert en «karamell».

Det koster faktisk bare noen få hundrelapper, så det er en billig forsikring.

Sikre utstyret, kjøp overspenningsvern

Skal vi hjelpe deg med valg av hjemmekino?

Valg av surroundanlegg er ikke helt enkelt. Det er et teknisk aspekt og det er et brukervennlighets aspekt med i bildet. Så selv om vi har gått langt for å beskrive produktene, kan det være du trenger hjelp til å velge riktig modell til deg og ditt bruk.

Ring oss gjerne, så finner vi sammen den rette modellen. Du kan også kontakte oss på Facebook eller via e-post. (Se kontaktinfo i menyen i bunnen av denne siden.)

Så er det hyggelig om du heller bestemmer deg for å komme innom i en av våre mange Power-butikker. Da kan du jo prøvehøre lyden også!

Chat

Alle felter må fylles ut
Hva kan vi hjelpe deg med

Chat