Forsterkere

Forsterkeren, eller receiveren, er lydanleggets hjerte og hjerne. Alt annet avhenger av at denne ene komponenten performer på topp. Så enten du skal ha topp lyd ut av en digital løsning, eller du fremdeles kjører herlig analogt – det er forsterken / receiveren som skal fore høyttalerne med gromlyd. Normalt ville man jo si, at du ikke skal spare på forsterkeren – men når du kjøper hos Power, kan du gjøre akkurat det! For vi har de gode forsterkerne, til uhørt gode priser!

I vårt sortiment finner du forsterkere og recievere fra kvalitetsprodusenter som Bose, Harman/Kardon, Marantz og Pioneer.

 

  • Forsterkeren eller receiveren gir nødvendig Power til ditt musikkanlegg eller surroundanlegg.
  • Gir ensartet lydbilde fra forskjellige lydenheter

 

Hva er en forsterker / receiver?

Helt enkelt forklart, så tar forsterkeren lydsignalene fra en lydkilde og forsterker dens signaler til strøm, slik at den kan drive høyttalerne. Nødvendig strømstyrke varierer etter hvilken type høyttalere som skal drives.

Hodetelefoner trenger normalt 1 watt. Skal du derimot holde en konsert, trenger du et femsifret antall watt.

Til høyttalerne hjemme i stua, vil du normalt kunne nøye deg med pluss / minus 100 watt. Lydentusiaster vil dog normalt sørge for noen flere hundre watt, for virkelig å kunne fylle hjemmet med godlyd.

Så er det noen undergrupper av forsterkere. Disse trenger du normalt ikke å tenke på når du skal ha vanlig lyd hjemme, men entusiaster som skal skape et perfekt lydbilde, vil gjerne ha dem.

Vi snakker om forforsterkere og effektforsterkere. I en vanlig forsterker er disse komponentene innebygd. Men for dem som skal bygge et anlegg som matcher sitt eget ønskede lydbilde, vil det være ønskelig å kjøpe dedikerte moduler.

Forforsterkeren tar lydsignalene fra forskjellige kilder og klargjør dem, slik at effektforsterkeren får et så godt utgangspunkt som mulig. Effektforsterkeren forsterker signalet og sender det (i form av strøm) til høyttalerne.

Er dette nødvendig for deg? Vi foreslår at du leser deg litt mer opp på temaet. For litt enkelt sagt, så vil du normalt ikke ha bruk for det, hvis du lurer på hva det er. Den vanlige forsterkeren (integrert forsterker) gjør jobben godt nok for de aller fleste.

 

Receiver

Hvis vi holder oss til de helt enkle forklaringene, så er en receiver en forsterker som også har et radio-komponent. (Skal du høre radio med en dedikert forsterker, trenger du en radioenhet i tillegg.)

Men receiveren kommer også i mer avanserte utgaver, for eksempel varianter som kan drive et surroundanlegg (surroundreceiver). Disse kommer normalt i 7.1 oppsett og er perfekte til å gi kinolyd i stua.

 

Ønsker du dyptgående informasjon?

Forklaringene over er svært forenklet. Har du behov for dyptgående informasjon om integrerte forsterkere, forforsterkere, effektforsterkere og recievere, foreslår vi at du tar kontakt med vår kundeservice. Mer om dette senere.

 

Skal du kjøpe et komplett hjemmekinosystem?

Hvis behovet ditt egentlig er et ferdig hjemmekinosystem, anbefaler vi å kjøpe et komplett system – med receiver og høyttalere. Da får du komponenter som er satt opp, slik at de passer sammen og trenger ikke å tenke på enhver praktisk detalj for å få god lyd.

Vi selger hjemmekinoanlegg i så å si alle prisklasser – fra noen få tusenlapper og opp mot rundt 15 000 kroner. Anleggene varierer også mellom 2.1 anlegg med 2 sidehøyttalere og 1 subwooferhøyttaler og opp til 5.1 med 1 subwoofer, 1 senterhøyttaler, 2 fronthøyttalere og 2 bakhøyttalere.

Begge variantene gir god lyd, men 5.1 gir ekte kinolyd. Et 2.1 anlegg, er dog mye enklere å sette opp i et normalt stuemiljø.

Se hjemmekinoanleggene her

 

Skal du kjøpe ny TV?

Når man først begynner å se på lyd, og særlig surroundanlegg, er det ikke helt uvanlig at ønsket om ny TV også dukker opp. TV-en vil jo være senter for underholdningen, så å ønske best mulig bilde, i riktig størrelse, er helt normalt.

Legg merke til uttrykket «riktig størrelse». Det er ikke slik at du skal kjøpe så stor TV som mulig, du skal ha den som passer inn i din stue. Blir TV-en for stor, så vil det være vanskelig å få full oversikt over hele bildet samtidig. For lite bilde skaper ikke direkte problemer, men reduserer opplevelsen betraktelig.

Tommelfingerregelen for TV-størrelsen er slik:

0,5-1 meter

37-42" 

1-2 meter

42-48"  

2-3 meter

48-50" 

3-4 meter

50-55"

4-5 meter

55-60"

5-6 meter

60-75"

Over 6 meter

75-85"

 

Disse tallene er dog veiledende, så du kan selvfølgelig velge å gå opp eller ned, for å få den TV-en du ønsker deg.

Kjøp TV her

 

Overspenningsvern

Når du kjøper forsterker, reciever, TV eller lignende elektronikk, skal du ikke nøle med å kjøpe overspenningsvern. Et overspenningsvern tar rett og slett og barberer av de skadelige «toppene» i strømforsyningen, slik at din elektronikk ikke blir ødelagt.

Typisk skyldes disse toppene uregelmessigheter i strømforsyningen, eller mer dramatisk, lynnedslag.

Et overspenningsvern har typisk mellom 4 og 8 strømtilkoblinger, er bygget med brannsikrede komponenter og har inn- og utganger for antennekabler.

Overspenningsvern koster ikke mange hundrelappene, og er en billig forsikring mot strømtopper.

Kjøp overspenningsvern her

 

Ønsker du hjelp til å finne riktig forsterker eller receiver?

Vi vet av erfaring at teknologien vedrørende forsterkere og receivere er å anse som gresk for mange kunder. Så vi hjelper deg gjerne i valget av rett teknologi og en løsning som passer ditt behov.

Nederst på denne siden, finner du kontaktinformasjonen til kundeservice. Du kan kontakte dem på telefon, via e-post eller på Facebook. Dessuten kan du chatte via chattefunksjonen her på nettstedet.

Hvis du ønsker å høre på forsterkere eller receivere, og oppleve dem i praksis, er du selvfølgelig hjertelig velkommen innom i en av våre mange Power-butikker. Og samtidig får du kyndig veiledning av butikkens personale.

 

Elektronikk til lave priser

Mange lurer på hvordan vi kan selge forbrukerelektronikk til så lave priser. Svaret ligger i Powers størrelse. Vi har et stort nettverk av butikker i Norge, Sverige og Danmark – og vi kjøper inn varer til disse butikkene samlet. Med et slikt volum, får vi gode priser – og disse gode prisene gir vi videre til deg som kunde.

Slik kan du få kjøpe billige forsterkere og recievere hos Power!

Chat

Alle felter må fylles ut
Hva kan vi hjelpe deg med

Chat