Støvsuger

Vi fører alle "best-i-test"-støvsugere fra kjente merker som Miele, Electrolux, Nilfisk, Dyson, Bosch, Philips, Siemens og Grundig. Se også de lekre kvalitetsproduktene fra Point og Point Pro kolleksjonen, i tillegg til Senz og Kulz produktene som gir deg mye for pengene.

 

Blant vårt brede tilbehørssortiment finner du alt fra støvsugerposer, støvsugerfiltre til HEPA filtre som er spesielt utviklet for allergikere. Du finner med garanti en støvsuger som er best til deg og dine behov.

 

Når du skal gjør rent, er støvsugeren helt essensiell. Den fjerner støv og smuss effektivt, slik at du lettere kan vaske – dersom det er nødvendig. Ofte blir det rent nok bare med støvsugingen!

Her på Power.no finner du støvsugere fra alle de kjente merkene, for eksempel Bosch, AEG, Hoover og Electrolux.

  • Den suverent enkleste måten å fjerne støv og smuss
  • Ny teknologi har gjort støvsugeren mer effektiv og redusert energiforbruket
  • Enkel å bruke

Dette skal du se etter når du kjøper støvsuger

Sugeevne: Før kunne du se på motorstørrelsen, så visste du sånn rimelig godt hvor bra sugeeffekt støvsugeren hadde. Slik er det ikke lenger, da det har kommet langt mer energieffektive løsninger. I dag skal du derimot se etter energimerke for rengjøringsevne ved støvsuging av harde gulv og tepper. Dette oppgis med en bokstavskala, hvor A er beste oppnåelige karakter. Husk at rengjøringsevnen på tepper sjelden oppnår en A – karakteren C er et mer vanlig resultat.

Aksjonsradius: Dette er antallet meter fra stikkontakten du kan støvsuge. Jo høyere verdi, jo lengre bort fra kontakten kan du bevege deg – og dermed går det raskere å støvsuge.

Filtreringsgrad og filtertype: Filtreringsgraden oppgis i prosent og jo nærmere 100%, jo bedre er det. Filtreringsgraden er spesielt viktig om det er astmatikere i huset. HEPA-filteret er ett eksempel på filter som kan ta virkelig små partikler, faktisk helt ned i størrelse med pollen.

Poseløs, eller med pose: Tidligere var det alltid pose på støvsugerne, men nå kommer stadig flere modeller i såkalt poseløs utforming. I stedet for i posen, går støv og smuss i en tank, som lett kan tømmes når den er full. Så slipper du å skulle ut og kjøpe poser.

Munnstykker: Hva slags munnstykker har støvsugeren? Noen modeller har ett eller to munnstykker inkludert, mens andre har en rekke forskjellige munnstykker, til ethvert behov. Til en del støvsugere selges det nye munnstykker som ekstrautstyr.

Teknologiske endringer på støvsugere

Støvsugere har gjennomgått store forandringer de siste årene. Særlig med tanke på energiforbruk, sugeteknologi og filtreringsgrad.

Jakten på lavere energiforbruk har skapt en grobunn for et litt annet tankearbeid i konstruksjonen av støvsugere. Resultatet har gitt oss støvsugere som arbeider langt mer effektivt, med lavere strømforbruk i tillegg.

Sugeteknologien er altså forbedret. Den gammeldagse viften er skiftet ut med langt mer moderne løsninger, som øker sugeeffekten og samtidig reduserer energiforbruket.

Filtreringsgraden er kraftig forbedret. De beste modellene på markedet, sørger for at både støv og pollen blir igjen i filteret.

Typer støvsugere

De siste års innovasjon på støvsugermarkedet har gitt oss flere typer å velge mellom. Her er de mest vanlige:

  • Støvsuger med pose: Den ordinære modellen, slik vi kjenner den fra gammelt av.
  • Poseløs støvsuger: Utformingen kan være litt forskjellig, men de virker alle uten å måtte bruke pose til støv og smuss.
  • Trådløs støvsuger: Modeller som er batteridrevne, altså uten ledning.
  • Små håndholdte: Dette er små støvsugere som normalt bare brukes til å ta opp smuler og småsøl.
  • Robotstøvsugere: Det blir stadig mer populært med robotstøvsugere. Les mer om disse i et eget avsnitt lenger ned.

Relaterte produkter

Robotstøvsuger

Noen mennesker liker faktisk å gå rundt og støvsuge – selve prosessen med å gjøre rent er en form for terapi. Men det er nå ganske mange som synes det er en smule kjedelig også. Til de sistnevnte er robotstøvsugeren en gudegave, som vil spare deg for utallige timer med støvsugeren i løpet av ett år.

Legg inn dine preferanser for hvilke klokkeslett det skal støvsuges, og hvor robotstøvsugeren skal kjøre – og trykk på «knappen». Hvis du ønsker å nørde litt rundt med resultatene, kan du få overført robotstøvsugerens ruter til mobilen eller nettbrettet, og optimere dem, for enda bedre resultat. Eller gjør som de aller fleste, la støvsugeren finne ut av det på egen hånd. Det fungerer også veldig bra!

Robotstøvsugere er litt dyrere enn vanlige modeller, men når du tenker på hvor mange timer du sparer i årene fremover, så er det verdt prisforskjellen!

Se vårt utvalg av robotstøvsugere

 

Dampvasker

Som nevnt tidligere i artikkelen har støvsugere gjennomgått en relativt stor nytenking, men støvsugerfabrikantene er ikke alene om å bedrive nytenking. Utviklingen av dampvask har virkelig skutt fart de siste årene og begynner nå å bli en type produkter flere burde vurdere.

Fordelene med dampvask er mange, men to av de mest opplagte er renere vask med mindre energi. Vanndampen er effektiv til å løse opp smuss og i tillegg så dreper vanndampen så å si alt av bakterier der den benyttes.

Dampvask er altså både en billig og hygienisk løsning. Hvis dampvasken kombineres med bruken av mikrofiberkluter, vil du i tillegg oppnå at støvet vaskes effektivt bort i samme prosessen.

(Dampvask fås også til enkel vask og oppfrisking av tøy, men det er en helt annen type produkt.)

Her kan du se et utvalg av produkter som benytter dampvask for effektiv rengjøring: Dampvaskere

Chat

Alle felter må fylles ut
Hva kan vi hjelpe deg med

Chat