Robotstøvsuger

Er det på tide å automatisere rengjøringen?

Har du en flokk med hybelkaniner som formerer seg for hver dag som går? Er du lei av å støvsuge hele tiden? Hadde det ikke vært deilig å ligge på sofaen og se på TV istedenfor? Med en robotstøvsuger kan du bruke tiden din på andre ting enn å støvsuge. POWER tilbyr ulike modeller robotstøvsugere som er enkle å bruke. De fjerner enkelt støv og smuss, og kommer til på steder som det er vanskelig å komme til med vanlig støvsuger. Dette er en super sak å unne seg selv eller å gi bort i gave til noen som er dårlig til beins. POWER tilbyr merker som iRobot, Neato, Electrolux, Miele, Philips og Samsung.

Støvet begynner å gjøre seg gjeldende, men for å være helt ærlig, lysten på å stå krokbøyd over støvsugeren i enda en økt – den er ikke overveldende stor. Nå er nok tiden inne for å få litt automatisert hjelp til husarbeidet. Kan vi foreslå en robotstøvsuger? Og mens vi er i gang; visste du at gulvvasken også kan automatiseres?

Robotstøvsugere og robotgulvvaskere automatiserer noen av de minst inspirerende oppgavene i hjemmet: Gulvvask og støvsuging. Med presisjon og en robots iherdighet, jobber de seg frem over gulvet, og sørger for å etterlate det fritt for støv og smuss.

Power selger robotstøvsugere og -gulvvaskere fra alle de kjente produsentene – iRobot, Samsung, Miele, Electrolux, Phillips og Neato.

  • Rengjør gulvet nøyaktig og effektivt – enten vask eller støvsuging
  • Avansert programvare sørger for at rengjøringen dekker hele rommet
  • De fleste modellene lader automatisk opp batteriene ved behov, og fortsetter rengjøringen

Robotstøvsugere

Ikke helt overraskende, så er det sammenheng mellom pris og kvalitet, også for robotstøvsugere. De enkleste modellene gjør en god jobb, med å støvsuge gulvet og bli kvitt støv og skitt.

Kort om valg av robotstøvsuger

Med økte priser kommer det på bedre funksjonalitet. For eksempel et større batteri, så den kan kjøre lengre mellom hver opplading, eller bedre luftfilter som fjerner de aller minste partiklene fra utblåsingsluften.

Sistnevnte er særlig viktig for allergikere.

Mulighetene for spesialtilpassing av robotstøvsugeren er også bedre på de dyrere modellene. Mens de enkle modellene stort sett er «trykk på startknappen», kan de mest avanserte ha eget program for alle ukens dager, variabel sugekraft etter behov, og tro det eller ei, de varsler på mobiltelefonen når støvsugeren må tømmes for skitt.

 

Dette skal du vurdere ved valg av robotstøvsuger

  • Størrelsen på rommet, eller rommene, som skal støvsuges. Du skal velge en støvsuger som har oppgitt minstemål over det nødvendige for deg. Hvis ikke vil den rett og slett ikke kunne dekke behovet skikkelig.
  • Kapasiteten til støvsugertanken. Robotstøvsugeren klarer å håndtere de fleste oppgaver selv, men akkurat det å tømme tanken, det trenger den hjelp til. Derfor må du velge en modell som har stor nok tank til ditt behov.
  • Kvaliteten på luftfilteret. Har husstanden det som kan kalles normale behov, eller har dere allergikere å ta hensyn til? De beste luftfiltrene sørger for å fjerne nærmest alt som er av partikler i utblåsingsluften, selv de aller minste. Dette er viktig å tenke på, da det kan ha stor innvirkning på allergikerens hverdag.
  • Er det husdyr i husstanden? Langhårede husdyr, det være seg hund, katt eller kosegris, setter børster og sugeevne på prøve. Dette er ett av punktene som skiller gode og dårlige robotstøvsugere fra hverandre. For å være på den sikre siden, kan det være greit å velge en modell som er spesielt tilpasset dyrehår.
  • Hva som kan stilles inn via app’er og andre innstillingsmåter, varierer støvsugerne imellom. Det som dog er viktigst for de aller fleste, er muligheten for å forhåndsinnstille når støvsugeren skal starte rengjøringen. Vil du at den skal gå om natten, eller skal den starte slik at støvsugingen akkurat er avsluttet når du kommer hjem fra jobb eller skole?
  • Unngå kollisjon. Alle modeller har en eller annen form for hjelp til navigeringen. Igjen så er det prisen som avgjør kvaliteten, men alle er habile når det gjelder å komme seg rundt hindringer og finne måter å dekke hele gulvflaten på. Men de dyreste modellene er hakket hvassere, med det resultatet at de svært sjelden kjører seg fast eller stopper opp.

Slik vet støvsugeren hva den skal rengjøre

Før rengjøringen starter, setter du (om nødvendig) ut den virtuelle veggen. Typisk ved trapper, forhindringer eller steder den rett og slett ikke skal støvsuge.

Underveis vil sensorer detektere hindringer og styre utenom disse.

Ladeprosessen

Støvsugeren overvåker hele tiden batterikapasiteten og når den merker at det begynner å bli slunkent på batteriet, vender den tilbake til laderen – helt automatisk. Etter full lading, fortsetter de systematiske støvsugerne der de slapp, mens de som kjører tilfeldig rute bare fortsetter fra et nytt sted.

Vil du fremdeles ha en vanlig støvsuger?

Noen ganger dekker ikke en robotstøvsuger behovet, eller kanskje du synes det blir for dyrt? Da er det godt å vite at vi har en rekke tradisjonelle støvsugere å velge mellom. Enkle modeller for en rask rengjøring og opp til spesialmodeller for krevende rengjøring.

Du ser de forskjellige støvsugerne her

Robotgulvvaskere

Robotstøvsugere har vi kjent til en stund, men robotgulvvaskere er mer en nyhet. I likhet med sin støvsugende storebror, er robotgulvvaskeren automatisert. Den navigerer lett rundt i rommet og sørger for at enhver gulvflekk er vasket.  Noen bruker til og med sensorer til å bestemme hvor intensivt gulvet skal vaskes.

Teknikken varierer litt fra merke til merke, men alle har en form for dosering av vann foran vaskeren. Så vaskes gulvet med klut eller mopp, og vannet suges opp igjen

Vaskeprogrammet stilles «automagisk» inn på de fleste modellene. Enten via sensorer, eller ut fra valgt klut eller lignende.

Kapasitet

Robotgulvvaskeren har en akilleshæl, og det er skifte av vann. Opplading av batterier og navigasjon i rommet klarer den selv, men å tømme og fylle på vann – det trenger den hjelp til. Derfor blir det også en begrensning på hvor store rom som kan vaskes av gangen.

Hvor mye de klarer varierer, men regn med et sted rundt 25 kvadratmeter for de enkleste modellene, mens de mer avanserte jobber seg over gulvflater på opptil 100 kvadratmeter før de trenger litt hjelp til å skifte vannet.

Overflater

Disse robotene er ikke så kresne, men kan kjøres på stort sett alle harde gulvflater. Laminat, tre, fliser, vinyl – alle flater håndteres med letthet. Myke overflater som for eksempel tepper, unngås automatisk mens roboten navigerer rundt i rommet.

Innstilling av robotgulvvaskeren

Robotgulvvaskere kan som regel stilles inn via en app. I daglig bruk kreves det ikke noen særskilt innstilling, bare sørg for å holde den klar til bruk med vann og lignende.

Men det du stiller inn er ukeplanen – rett og slett når gulvene skal vaskes.

Strømlading

Batterikapasiteten overvåkes konstant av vaskeren, så når den merker at det kniper med kapasiteten kjører den tilbake til basen og sørger for å fylle opp batteriet før den fortsetter økten.

Navigasjon

Robotgulvvaskeren jobber seg systematisk rundt på gulvet. I motsetning til støvsugerne som kan kjøre litt på kryss og tvers, skal vaskeren helst holde rene og rette linjer, slik at det ikke blir merker i gulvet. – Noe de selvfølgelig klarer.

Ved hjelp av avansert programvare, holder de også styr på hvor de har vært, og hvor ferden går videre.

Du kan til og med stoppe roboten for å skifte klut, så fortsetter den på samme sted – uten at du trenger å ta noen spesielle hensyn til det.

 

Hva tenker du å gjøre mens gulvvasken blir unnagjort?

Den tiden du før brukte til gulvvasken, den kan du nå bruke til helt andre ting. Hva tenker du det skal være? Siden gulvvaskerne er så stillegående som de er, så kan du for eksempel se på favorittserien din på TV, eller lese en bok.

Hvis du velger å se på TV, men føler at det er på tide med en ny modell, finner du det her: TV.

Chat

Alle felter må fylles ut
Hva kan vi hjelpe deg med

Chat