Dampvaskere

Når kjøkkenet eller badet skal vaskes, har vi tradisjonelt tydd til sterke rengjøringsmidler – kjemikalier og miljøgifter vi egentlig ønsker å redusere bruken av. Dampvaskeren er et godt alternativ, som effektivt lar oss vaske og desinfisere, uten bruk av vaskemidler.

Dampvaskerens popularitet øker, nærmest for hver dag som går, nå når fordelene blir kjent blant den gjengse forbrukeren. For hvem ønsker ikke effektiv rengjøring, som tar livet av bakterier og dramatisk reduserer bruken av vaskemidler? Vi selger dampvaskere fra Nilfisk og Philips – begge kjent for innovasjon og gode, solide produkter.

  • Vanndamp løsner opp smuss og fett på en svært effektiv måte
  • Varmen dreper effektivt bakterier – faktisk så mange som 99,99 prosent av bakteriene
  • Bidrar til en dramatisk reduksjon i bruken av rengjøringsmidler
  • Dampvaskeren bedrer innemiljøet

Damp dreper bakterier effektivt

Bakterier er ikke ønsket på mange av husets overflater. Vi har forskjellige måter å bli kvitt bakteriene på, men felles for de fleste, er at de involverer kraftige kjemikalier og vaskemidler som er lite miljøvennlige.

Damp er en utfordrer til disse vaskemidlene.

Vi kjenner konseptet i kjøkkenet fra gammelt av. I hundrevis av år har utnyttet kokende vanns høye temperaturer til å skålde glass til oppbevaring. Så å si alt av bakterier dør når de utsettes for temperaturer over 70 grader. Når temperaturen når kokepunktet, er det bare noen få bakterietyper som overlever – og de er sjeldne ved våre breddegrader.

Så man kan trygt stole på testresultater som viser at 99,99 prosent av alle bakterier dør, når du vasker med damp.

Damp har også den fordelen at den trenger inn i små sprekker, slik at du får tatt livet av bakterier du normalt ikke kan nå ved ren overflatebehandling. – Og skulle ikke dampen i seg selv nå frem til bakteriene, så gjør varmen det.

 

 Vanndamp løsner smusset effektivt

Fordelene ved bruk av vanndamp i rengjøringen stopper ikke ved å effektivt drepe bakterier.

Damp er nemlig uhyre effektivt når det kommer til å løse opp smuss og fettrester. Når fettrestene varmes opp til temperaturer rundt kokepunktet, smelter de rett og slett – dermed blir det lett å fjerne dem. Mye lettere enn ved bruk av husholdningssåper. Når du bruker såpe, skal du fremdeles gnikke og gnu for å bli kvitt fettet – med damp kan du rett og slett tørke det av, da det blir altså smelter og blir flytende.

Så en kjapp oppvarming med dampvaskeren og ett par sveip med mikrofiberkluten, eller vanlig kjøkkenklut for den saks skyld, så er det rent.

Her bruker du dampvaskeren

Nå er det forskjellige dampvaskere, med sine spesielle formål. Listen nedenfor gjelder dermed ikke nødvendigvis for alle dampvaskere spesifikt, men for dampvaskere som kategori

  • Kjøkkenet – benkeplater, oppvaskkummen, vasken, fliser, fjøler, ventilatoren…
  • Badet – Vask og armatur, speil, fliser, dusjkabinettet eller flisene i dusjen
  • Stua – Lakkerte parkettgulv og steingulv, glassoverflater, noen tekstiler
  • Boligens andre rom – alle harde overflater, som nevnt over

Sjekk alltid i bruksanvisningen om produktet kan benyttes på for eksempel parkett. De fleste kan benyttes, mens noen få kan ikke…

Dampvaskeren egner seg ikke for alle overflater

Bakdelen ved dampvaskeren, er at den kan rett og slett ikke brukes på alle overflater. Litt fysikkunnskap vil raskt avsløre om en overflate eller et materiale kan tåle dampvaskeren.

Materialer med høy tetthet, hvor materialene ikke utvider seg nevneverdig ved varmebehandling er velegnet. Mykere materialer som endrer karakter ved varmebehandling, for eksempel noen sorter treverk hvor fibrene utvider og trekker seg sammen ved henholdsvis oppvarming og nedkjøling – de er lite egnet.

Er treverket derimot lakkert, kan det godt være at det tåler varmebehandlingen. Mange typer parkett kan for eksempel helt problemfritt vaskes med damp. Det kommer også litt an på hvilken teknologi som benyttes – sjekk dette i manualen til den aktuelle dampvaskeren – så er du helt sikker.

Så kommer vi til den andre enden av «skalaen» - til materialer som ikke har problemer med endret temperatur. Tekstiler for eksempel, kan varmes opp og kjøles ned igjen uten at det påvirker tekstilet.

Reduserer kjemikaliebruken i hjemmet

Miljøbevissthet og ønsket om å utsette seg selv og familien for færre miljøgifter, er tanker som trenger seg på hos de fleste mennesker. Samtidig ønsker vi effektive metoder for å holde hjemmene våre rene, og fri for smittebærende bakterier – en vanskelig balansegang.

Når vi allerede vet at damp dreper 99,99 prosent av bakteriene på overflater som dampvaskes, står dampvasking frem som et meget godt alternativ til kjemikaliebruk. – Og dermed redusere miljøbelastningen i husholdningen.

Damp kan ikke brukes til rengjøring av alle overflater. Men svært mange av overflatene som er mest utsatt for smuss og bakterier i løpet av dagen, de egner seg godt til damprengjøring, da det er snakk om harde og glatte overflater.

Vi tenker da på benkeplater, kokeplaten, dusjen, ovnen, vasken både på kjøkkenet og badet… Dette er stedene vi tradisjonelt bruker sterke vaskemidler til rengjøringen. Akkurat de vaskemidlene vi egentlig ønsker å redusere bruken av.

Stedene vi ønsker kraftigst rengjøring av, er tilfeldigvis da også de stedene som er best egnet for damprengjøring.

Reduserer vannbruken

Når du vasker på tradisjonelt vis, bruker du store mengder vann. Bare tenk på hvor mange liter vann som går med til en gulvvask.

Dampvask derimot, bruker faktisk veldig lite vann. 1 liter vann som omdannes til damp, gir faktisk mer enn 1 500 liter vanndamp.

Som en ekstra fordel, har du ikke forurenset vannet du bruker med rengjøringsmidler. Med andre ord, en klassisk vinn-vinn situasjon for deg og miljøet.

Dampvaskere med forskjellige formål:

Støvsuger med dampvask – En støvsuger som er konstruert for å suge opp væske – noe en vanlig støvsuger ikke kan håndtere. Men disse støvsugerne bruker vanndamp til å vaske med og suger opp vannet og smuss, slik at overflaten etterlates helt ren og fri for støv og smuss. Med andre ord, en effektiv enhet som gjør flere ting på en gang; det liker vi!

Vindusvasker basert på damp – Det å vaske vinduene er ikke akkurat favorittsysselen rundt om i de tusen hjem. Det finnes roboter som vasker vinduer, men disse er relativt dyre i innkjøp. Det er ikke dampvaskerne som brukes til vindusvask. Disse er effektive og billige! Som regel benyttes en kombinasjon av vanndamp, rengjøringsmiddel og en mikrofiberklut. Spray på rengjøringsmiddelet, vask med mikrofiberkluten og til slutt går du over med dampvaskeren. Dermed får du helt rene, skjoldefrie vinduer – på en rask og effektiv måte.

Dampstrykejern – Dette er en gammel kjenning, som ikke brukes til rengjøring, men hvor dampen effektiviserer strykingen.

Ytterligere effektivisering av husarbeidet

Effektivisering, det liker vi. Og en av de beste kjøpene du kan gjøre for å effektivisere husarbeidet, det er en robotstøvsuger. Den tusler og går på egenhånd, jobber ufortrødent, mens du er på jobb eller ute og opplever noe morsomt. Så kan du komme hjem til en ferdig støvsugd stue eller kjøkken.

Finn robotstøvsugere her

Vil du ha ytterligere veiledning?

Kontakt da vår kundeservice. De kan hjelpe deg videre i valg av riktig dampvasker for deg og har dessuten styr på hva du eventuelt bør kjøpe med av ekstrautstyr.

Du kan kontakte vår kundeservice på Facebook, via e-post eller ringe dem. Du kan sågar bruke vår chattefunksjon her på nettsiden. Selvfølgelig er du hjertelig velkommen innom i butikkene våre også. Du finner oss som kjent rundt i hele landet.

Du finner kontaktinformasjonen i bunnen av siden.

Chat

Alle felter må fylles ut
Hva kan vi hjelpe deg med

Chat