Luftfukter

Få bedre inneklima med en luftfukter

Er du plaget med et tørt inneklima hjemme eller på jobben din? Kjenner du at du ofte blir tørr i både nesen og på hendene? Dette er en vanlig utfordring i norske hjem, da vi må tilføre mye varme til rommene våre i løpet av store deler av året. Varmen gjør at luftfuktigheten synker. Hos POWER finner du et utvalg av luftfuktere, i ulike design, prisklasser og størrelser. En luftfukter hever ganske enkelt luftfuktigheten i ditt hjem eller på ditt kontor, slik at det igjen blir et komfortabelt inneklima. Kom innom POWER og ta en titt på vårt utvalg – bedre ditt inneklima i dag!

Mange norske hjem plages med for tørr luft på vinteren. Øynene blir tørre, slikhinnene likeså, støvet hvirvles opp og det er egentlig ikke særlig koselig inne lenger. Luftfukteren hjelper deg med å løse dette.

Luftfukteren tilfører fuktighet til inneluften og gjør det mer komfortabelt innenfor huset 4 vegger. Still inn ønsket luftfuktighet og maskinen stopper og starter fukteprosessen etter behov.

Vi selger blant annet enheter fra Point, Senz og Tristar. Se dem alle, lenger ned på siden.

  • Holder ønsket luftfuktighet i rom opptil 100 kvadratmeter
  • Noen fungerer dessuten som luftrensere, så her får du to fluer i en smekk.
  • Bedrer effektivt inneklimaet

Hva er optimal luftfuktighet

Et søk på nettet viser at det ikke finnes et klokkeklart svar på ønskelig luftfuktighet i boligen. Men tar vi utgangspunkt i tallene fra Norges Astma og Allergiforbund, så skal fuktigheten ligge på mellom 20 og 40% på vinteren. På sommeren kan den ligge noe høyere, men ikke over 60%.

Fokuset ligger som oftest på bakdelene ved for fuktig luft. Men særlig på vinteren, hvor det er tørr luft og dessuten fyres mye, kan plagene ved tørr luft være tøffe for mange.

Problemer ved for tørr luft

For oss mennesker er de direkte problemene relatert til tørr hud, tørre øyne, tørre slimhinner. Mange opplever dessuten at den tørre luften fører til trøtthet og annet ubehag.

De fleste erfarer også at det blir mer støv i luften når luftfuktigheten synker for lavt.

Boligen har heller ikke godt av for lav luftfuktighet. Når det blir for tørt, trekker treverket seg sammen og resultatet blir skjemmende sprekker i tregulv og lister. Selv møbler kan begynne å sprekke når det blir for tørt i luften.

 

Hvorfor «tørker vi ut»?

Når luften holder riktig luftfuktighet, får vi ikke problemer med at kroppen tørker ut. Fuktigheten i luften er med og bidrar til dette.

Når luftfuktigheten synker får vi ikke noe tilskudd av fuktighet fra luften rundt oss. Tvert i mot vil luften trekke til seg av vår fuktighet. Så ikke bare mangler vi fuktighet, men luften stjeler av den vi allerede her. Så det blir ikke bare galt – det blir dobbelt galt!

Hvorfor er luften tørrere om vinteren?

Når luften ute blir kald, kan den holde på mindre fuktighet. Hver gang vi lufter ut, som er helst tre ganger om dagen, så slipper vi inn masse tørr luft. Når denne tørre luften varmes opp, tilføres den ikke fuktighet, men dens evne til å bære fuktighet stiger, dermed synker den relative luftfuktigheten.

Mange løsninger, men ikke mange gode

Problemet med for tørr luft har mange løsninger. Dessverre er mange av dem av løsninger som virker gode på papiret, men som slår feil ut i virkeligheten.

Du skal ikke begynne å tørke klesvasken i stua for å få opp luftfuktigheten. Hvorfor? Fordi da får du for høy luftfuktighet, nesten garantert. Mengden fuktighet som slipper ut av en klesvask er nemlig overraskede stor. Så ikke bruk det gamle klesvask-trikset – da har du ingen styring på mengden fuktighet du tilfører.

Ikke begynn å dusje med baderomsdøra åpen. Samme problem som over, du slipper inn alt for mye fuktighet i noen rom, mens andre igjen forblir for tørre.

Luftfukteren er faktisk den eneste fullgode løsningen vi finner. Kjøper du en luftfukter som er utstyrt med et hygrometer, så vil den automatisk slå seg av når fuktigheten blir høy nok. Så de gamle rådene om unngå luftfuktere, grunnet for høy luftfuktighet, de er ikke gjeldende lenger. Nå får du tvert i mot, helt riktig luftfuktighet – hverken for høy eller for lav.

Forskjellige typer luftfuktere

Koke opp vann: Disse varmer opp vannet nesten til kokepunktet, slik at det fordamper og spres i rommet via en vifte. En effektiv metode. Vannet varmes opp så høyt at det blir bakteriefritt.

Ved fordamping: Vann trekkes opp via kapillareffekten og fordamper siden. Så blåses det ut i rommet med vifter. En god metode for å få opp luftfuktigheten, men anbefales ikke i for store rom, da det er litt begrenset hvor mye fuktighet de produserer. (Slipper dog ut nok fuktighet for de aller fleste normale boliger.)

Ultralyd/ultrasoniske: Hurtig vibrerende metallplate lager bittesmå draper som enkelt fordamper og blåses ut rommet med viften i luftfukteren.

Hva når luftfuktigheten er for høy?

Avfukteren

For høy luftfuktighet er enda verre enn for tørr luft. Bakterier og mugg stortrives i for fuktige omgivelser, så det vil ikke ta lang tid før du ser resultatet på veggen i form av skadelig mugg.

Astmatikere og allergikere trives ikke i det hele tatt, da deres problemer forsterkes. Både på grunn av fuktigheten, men også på grunn av økt muggvekst.

En ønsketenkning ville være hvis man kunne vende prosessen i luftfukteren og trekke fuktigheten ut av luften. Dessverre går ikke dette, så vi må ty til andre løsninger: Nemlig avfukteren

Avfukteren trekker ut fuktigheten fra lufta og samler vannet i en beholder, eller slipper vannet ut gjennom en slange (egner seg for våtrom).

Gode modeller har hygrometer innebygget og stopper når luften er tørr nok.

Se modellene her: Avfuktere

Air condition

En portabel air condition-modell kan normalt sett bare kjøle ned luften. Men blant modellene finnes det juveler som kan trekke fuktigheten ut av luften.

Dermed får du et lite kinder-egg av en maskin

  • Luftfuktighet: tørking av luft
  • Temperatur: kjøl ned når det blir for varmt, de mest avanserte modellene kan dessuten varme opp luften.
  • Vifte: Til de dagene hvor du bare trenger litt sirkulasjon i lufta, kan den brukes som vifte.

Du kan se de forskjellige modellene her: Air condition

Luftfuktere – la oss oppsummere

Sørger for riktig luftfuktighet – ved hjelp av innebygget hygrometer stopper luftfukterne når ønsket fuktighet er oppnådd

Kan langt på vei fjerne typiske innomhusproblemer som tørre øyne, tørre slimhinner med mer.

Moderne løsninger har fjernet gamle problemer – nå trenger du ikke tenke på bakterier eller luftfuktighet som «løper løpsk» - disse problemene er for lengst eliminert.

Kjøp billig luftfukter hos Power

Her hos Power har vi mange forskjellige luftfuktere. Felles for dem alle, er at de har de velkjente Power-prisene. Med butikker i Norge, Sverige og Danmark, kan vi shoppe inn stort. Fordelen av våre lave priser, gir vi videre til deg.

Vi bruker dessuten en prisrobot som følger alle våre konkurrenter. Hvis en av dem gjør et lite krumspring, så kan vi følge dem ved å justere våre priser

Og du! Husk at hvis du trenger hjelp, kan du kontakte vår kundeservice.

Chat

Alle felter må fylles ut
Hva kan vi hjelpe deg med

Chat