Klokker og vekkerklokker

Klokker og vekkerklokker

Tid er en mangelvare i våre dager, sies det. Da er det viktig å holde styr på den. Det betyr for det første at du må komme deg opp av senga i tide. Ei velfungerende vekkerklokke er for mange den beste hjelperen. Når du videre jobber deg ut av soveværelset via badet, kjøkkenet og ut døra, har du i mange tilfeller svært knappe marginer. Du skotter antakelige gjentatte ganger opp på tidsvisere på veggen eller andre steder for å forsikre at du er i rute. Det gir en ekstra trygghet å vite at du følger skjema.

Power har vekkerklokker og veggklokker i forskjellige formater og med en rekke ekstrafunksjoner som kan dekke ulike behov i tillegg til å vise tiden. Blant merkevarene vi fører finner du blant annet Kønig, Kulz, Basicxl, Lego og Senz.

Etter vår mening skal ei god vekkerklokke:

  • Få deg opp om morgenen på en uprovoserende måte
  • Ha en tidsviser som er synlig mørket dersom du våkner om natten
  • Ha et design som matcher ditt soveromsinteriør

Hvordan vil du helst vekkes om morgenen?

Er det eneste som fungerer for å få deg til å våkne at noen river dyna av deg og tipper senga på høykant? Eventuelt en skingrende alarmerende lyd som går gjennom marg og bein, og som ikke stopper før du har kommet deg opp og satt en stopper for den?

De fleste vil kanskje foretrekke en myk vekking, noen som stryker deg over håret og sier med en behagelig stemme at det er på tide å stå opp. Så kan de la deg få noen minutter til å venne deg til våken tilstand, for så å gjenta øvelsen.

Eller er du den tredje typen? Den som ligger våken og venter på at det skal bli på tide å stå opp?

I dag finnes det vekkerklokker som kan tilpasses til alle situasjoner. I gamle dager var den eneste muligheten en trekk-opp klokke. Den skulle behørig forberedes før leggetid, og den hadde en alarmtone som kunne få døde til å våkne. Hvis den ble plassert utenfor rekkevidde fra senga, ville eiermannen uten tvil forbli våken etter å ha kjempet seg fram til stoppeknappen.

En behørig ulempe med denne type klokker, var at den sannsynlig også vekket resten av huset. Det var jo uheldig hvis man hadde forskjellige morgenrutiner.

Noen vil si at slumreknappen på dagens vekkerklokker er tidenes største oppfinnelse. Et lite trykk på den, og du får fem minutter ekstra. Det kan være tiden du trenger til å omstille deg fra sovende til våken tilstand. Når du setter alarmen, tar du selvfølgelig hensyn til de 5-15 minuttene ekstra du kommer til å ligge å slumre. Såpass godt kjenner du vel deg selv.

For a-mennesket som bare venter på sprette opp av senga og ta fatt på dagens oppgaver, er kanskje ikke lyden så viktig. En lysende tallskive eller display er derimot kjekt å ha for å få bekreftet at de kan unne seg en halvtime til.

Lyden av morgen

Det er en tid siden det var hanens oppgave å vekke oss om morgenen. Godt er det, for de var litt ustabile i bruk. Og noen slumreknapp var det ikke snakk om. Og dersom det er slik at hanen galer ved soloppgang, blir det veldig uregelmessig vekking for oss som bor så langt nord at dette tidspunktet forskyves ganske vesentlig fra dag til dag.

Nå velger du i stor grad selv lyden du vil våkne til. Noen behøver fortsatt full alarm for å signalisere grenseoverskridelsen fra drømmeland til den virkelige verden. Ellers er det gjerne et utvalg forskjellige ringetoner å velge mellom. Man ender fort opp med å hate lyden av det som vekker en om morgenen, så det kan være greit med variasjon.

Klokkeradioer er populære alternativer. Da vekkes du til nyhetene, ditt faste musikkprogram eller et prateprogram hvis du foretrekker det. Er du nyhetoman får du en interessant start på morgenen. Tankeprosessen blir aktivert og dermed blir du også mer våken.

Musikk er for mange den beste måten å møte en ny dag på. Det kan være et fast musikkprogram på en av radiokanalene om morgenen, eller det kan være ei vekkerklokke med innstikk for minnepinne. Da kan din favorittmusikk lastes inn og bli din personlige vekkertone. Rolig blues for den som tar seg litt tid, eller rock `n roll for den spretter opp av senga.

Vekkerklokker med funksjoner

Vekkerklokker blir som så mye annet stadig mer avanserte og multifunksjonelle, som så mange andre bruksgjenstander i dag ved hjelp av blant annet kvartsteknologi.

Vi har nevnt slumreknapp og radio. Tommel opp for disse fremskrittene.

Noen klokker har visere som lyser i mørket. Urskiver på andre klokker kan aktiveres ved lyd, typisk at du klapper i hendene.

Veldig praktiske er vekkerklokker med USB-utgang. Da kan du lade mobilen eller nettbrettet på nattbordet. Det første du gjør om morgenen er å sjekke meldinger.

Radiostyrte vekkerklokker stiller alltid klokka automatisk etter den tidssonen du er i. Her nytter det ikke å lure deg selv med å stille vekkerklokka fem minutter fram for å ha større tidsmarginer! Den vil alltid vise riktig tid. Men du kan sikkert overstyre denne funksjonen hvis du ønsker det.

Vekkerklokker til barnerommet

Forskjellen mellom barn- og voksenklokker går mest på utseende. Barn setter pris på litt inspirerende klokker, som for eksempel likner de figurene de kjenner fra film eller andre leker. Lego har et stort utvalg med kjente karakterer blant annet fra Star Wars-universitet.

Projeksjonsklokker er også populære blant den oppvoksende slekt. Når tiden prosjekteres til vegger og tak, vil man ganske fort lære seg hva klokka er.

Men bortsett fra den barnevennlige designen, er det ikke noen stor forskjell på disse og andre vekkerklokker. Den lille kan bruke slumreknappen elle andre funksjoner, hvis da de voksne tillater det.

Klokker på veggen

Om man enn har både armbåndsur og mobiltelefon som viser hva tiden er, det er behagelig bare å løfte blikket å få den bekreftet av klokka på veggen.

Dessverre er det ikke så mange som har bestefarsur eller gjøkur lenger. Men en enkel veggklokke på kjøkkenet eller i gangen er det derimot ganske vanlig å ha. En siste titt på uret før du strener ut døren for å rekke bussen eller en avtale, er avhengighetsskapende. Med våre dagers strenge tidsmarginer er det da også det som gjør at du rekker bussen i siste sekund.

På kjøkkenet må du ha kontroll på tiden under for eksempel matlaging. Det er noe med det at når du ser på veggklokka, husker du det avgjørende tidspunktet for når baksten er ferdig. LIkeledes når andre tidsinnstilte bomber på komfyren bør tas av plata.

Standardstørrelsen på ei veggklokke er 12 tommer, eller cirka 30 centimeter. Det holder for de fleste, men i vårt sortiment finner du også mindre eller større klokker hvis det er behov for det.

Riktig tid får du på Power

Foruten vekkerklokker og veggklokker bør du også ta en titt på våre smartklokker. Med de kan du også motta og sende eposter eller tekstmeldinger til telefonen, ved siden av en lang rekke andre funksjoner.

Sjekk for øvrig vår kundeservice-side for detaljer om bestillingen, leveringstid og garantier.

Chat

Alle felter må fylles ut
Hva kan vi hjelpe deg med

Chat