Terrassevarmer

Forleng sesongen med en terrassevarmer

Det er ingen grunn til å avslutte utekosen, selv om det begynner å bli litt småkaldt. Bare fyr opp terrassevarmeren, så kan dere fortsette å hygge dere! – Hvis ikke du har en terrassevarmer allerede, så har vi mange gode å velge mellom. Se videre!

Terrassevarmeren er utrolig nyttig i et land som Norge. Fra å ha en utesesong som i praksis bare varer noen korte sommermåneder, kan du utvide den til å gjelde fra tidlig vår, til langt ut på høsten.
Uteplassen, enten det er i hagen eller på terrassen, blir dermed mye mer anvendelig.

 • Forlenger utesesongen med mange måneder
 • Gir øyeblikkelig varme – du trenger ikke å gå inn for å vente på at det blir levelig
 • De fleste har også en svak lyskilde, så dere får litt lys på uteplassen med på kjøpet

Plutselig er oktober en grillmåned

Grilling er for mange synonymt med varme sommeraftener. Med god stemning, god mat og noe passende drikke til. Men så fort kvikksølvet begynner å krype nedover på termostaten, pakker vi grillen inn for vinteren og trekker innomhus igjen.

Bruk av uteplassen, det være seg hagen eller terrassen, har dermed vært forbeholdt hardcore grillere. De som gjerne fyrer opp grillen, selv om det er snøføyk utenfor.

Men det er jo ingen grunn til at det skal være slik. Løsningen har vi jo sett på uteserveringer i årevis. Sett opp en terrassevarmer, så blir det plutselig koselig å sitte ute, selv om termometeret mener det er smartest å sitte inne.

Hvorfor ikke gjøre det samme hjemme? Kjøp en terrassevarmer – så kan du få glede av den flotte uteplassen i mange måneder ekstra. Så kjøp en god myggfanger, og nyt en god bok på terrassen i oktober. Det er en god investering i mental helse det!

Hvilken type terrassevarmer skal du velge?

For privatbrukere er det to typer terrassevarmere – gassdrevne og strømdrevne. I Norge selges det dog i hovedsak strømdrevne til private husholdninger.

Gassvarmerne er svært effektive, men det er lite praktisk å håndtere gassdunker. De veier jo en god del. Gass har to store ulemper til. For det første er den dyr løsning og direkte miljøvennlig er den ikke.

Dermed står du i praksis tilbake med strømdrevne som det eneste fornuftige valget. (Det er kun på steder hvor strøm er en umulighet at gassvarmeren er aktuell for private.)

De elektriske terrassevarmerne baserer seg på varmeoverføring via infrarød strålevarme. Det betyr at du varmer ikke opp luften mellom varmekilden og deg selv – det er kun faste objekter som treffes av strålene som varmes opp.

Og akkurat det er praktisk på en terrasse, så slipper du å varme opp all luften rundt deg.

Vi velger å ikke komplisere valget ytterligere ved å gå inn på de forskjellige typene av IR-stråling som benyttes. Alle tre har noen fordeler og ulemper.

Sikkerhet ved bruk av terrassevarmer

Tilgjengelig strøm

Før du kjøper en terrassevarmer, skal du sikre deg at du kjøper en modell som kan gå på den tilgjengelige strømforsyningen du har på uteplassen. Hvis ikke vil sikringen gå til stadighet og terrassevarmeren vil bli et irritasjonsmoment, i stedet for noe som forlenger utesesongen.

Barn og dyr

Lave terrassevarmere utgjør en potensiell fare for små barn og dyr. De blir tross alt veldig varme, så bare en kortvarig kontakt vil gi brannskader. Har du en høy varmer, er sjansen der for at den skal velte. Skulle varmeren velte over et barn, vil utfallet potensielt bli katastrofalt.

Med barn og dyr i husstanden, bør det velges en høy løsning som kan festes på en eller annen måte.

Brannfare ved montering

Noen terrassevarmere er laget for å monteres på veggen, eller lignende overflater. Ta høyde for brannsikkerheten når du gjør det. Det blir varmt – varmt nok til at brennbare materialer kan antenne.

Er IR-lyset farlig?

De fleste terrassevarmere som selges benytter IR-stråler til oppvarmingen. Men er de farlige? Statens strålevern konkluderer med at IR-teknologien er helt harmløs, så det er ingen fare forbundet ved selve strålingen.

Regn

Skal terrassevarmeren stå på et sted hvor det vil regne på den, så skal den være vanntett. Hvor mye vann et produkt tåler oppgis som IP-klassifisering og står oppgitt i spesifikasjonene på terrassevarmerne i vårt sortiment. 

Systemet bygger på et todelt siffer, hvor første siffer angir faste partikler, mens andre siffer angir hvor vanntett produktet er. Det er altså siffer nummer to som er aktuelt her, og der går skalaen fra 0 (ingen beskyttelse) til 8 (varig neddykket i vann). (Det er også et bokstavsystem knyttet til klassifiseringen, men det er ikke aktuelt for en terrassevarmer.)

 • 0 – Ingen beskyttelse
 • 1 – Vertikale drypp
 • 2 – Vertikale drypp med 15 graders helling (tilsvarer sidevind)
 • 3 – Dusj/regn med en vinkel på opptil 60 grader
 • 4 – Sprut fra alle kanter
 • 5 – Spyling fra alle kanter
 • 6 – Kraftig spyling fra alle kanter
 • 7 – Kortvarig neddykking i vann
 • 8 – Varig neddykking i vann

En IP-klassifisering på 25 betyr dermed at terreassevarmeren kan tåle spyling fra alle kanter – og dermed også kraftig regnvær.

(Hvis du lurer på hva 2-tallet står for, så betyr det at du ikke kan få dyttet en finger inn i enheten. Men det er ikke så relevant for en terrassevarmer i bruk. Varmen vil jo få de fleste til å trekke vekk hånden rimelig raskt.)

Betenkeligheter om miljøbelastningen

Terrassevarmere som selges til privatpersoner i Norge, er nesten uten unntak drevet på elektrisitet.

Gassdrevne modeller selges det mye av i andre land, men det er ikke så vanlig i Norge. Dermed er varmekilden som brukes relativt gunstig, all den tid strøm i Norge lages på vann- eller vindkraft.

Men det er jo et strømforbruk involvert, så hver enkelt bør prøve å minimere forbruket i det daglige. En mulighet er å vente litt lenger med å starte varmeren, eller den kan kjøres på lavere effekt.

Trenger du ny grill

Etter hvert som du får mer erfaring ved grillen, begynner du å stille litt andre krav til den. Du vil kanskje ha noen bedre løsninger, eller ny funksjonalitet som mangler på den nåværende grillen.

– Kanskje vil du gå over fra kull til gass, eller er du en av de som vil gå motsatt vei? Det blir jo mer grillsmak med kullgrill. Uansett, så har vi den grillen du er ute etter, se bare her grill.

Gunstig åpent kjøp

Etter at du har kjøpt din terrassevarmer hos POWER, har du hele 30 dagers åpent kjøp. Det eneste som kreves, er at du leverer tilbake varen i samme stand som du kjøpte den. (Montering og bruk er da ikke mulig, men dere kan få sjekket om den vil passe, med tanke på plassering og stil.)

Kundeservice hjelper dere

Ønsker dere hjelp for å finne den perfekte varmeren, til deres bruk og uteplass, så er det bare å sende en e-post, ringe eller chatte med vår kundeservice. Dere finner kontaktopplysninger i bunnen av denne siden.

- Og du er selvfølgelig hjertelig velkommen innom i en av våre mange butikker.

Chat

Alle felter må fylles ut
Hva kan vi hjelpe deg med

Chat