Gressklipper

Robotgressklipperen - Din beste venn når plenen trenger stell

Når gresset begynner å komme i klippehøyde, er det bare å stålsette seg og finne frem gressklipperen. Eller, det var i hvert fall slik. Med robotgressklipperens inntog blir ikke gresset så langt, og du kan heller bruke tiden din til noe mer meningsfylt enn å dytte en klipper rundt i hagen.

Gressklipperne vi selger her i Power, er alle fra anerkjente Robomow. Vi har modeller med forskjellig ytelse, som håndterer alt fra små gressplener, til de store på opp mot 2 mål. Klipperne har intelligent programvare, som sørger for at plenen holdes velfrisert til enhver tid.

De store modellene kan også håndtere flere soner med gressplen, slik at den arbeider helt på egen hånd, selv i mer kompliserte hager.

Disse kan også programmeres helt etter eget ønske, via mobiltelefonen, når det gjelder klippehøyde, klippefrekvens og en ukeplan for klippingen.

  • Robotgressklipperen holder plenen nydelig trimmet
  • Gressklippere til alle plenstørrelser – fra de helt små til de store på 2 mål
  • Meget tidsbesparende
  • Lavt støynivå gjør at klipperen kan gå hele uken

Velg riktig gressklipper

Nedenfor gir vi deg noen tips til hva du skal se etter når du velger gressklipper. Rådene om plenstørrelse, kantklipp og motorstørrelse gjelder for alle gressklippere, mens rådene om utstyr og programvare kun er for robotgressklippere. 

Anbefalt plenstørrelse

De fleste produsenter oppgir en anbefalt plenstørrelse for deres gressklipper. Variablene som avgjør dette er motorens styrke, klippebredde, batteriets størrelse, hvor effektiv klipperens programvare er og hvor fort batteriet lades opp igjen.

Så kommer selvfølgelig personlige preferanser for klippehøyde inn i bildet. Hvis du tåler at gresset blir noe høyere, kan klipperen gå sjeldnere og dermed kan arealet økes. Men ikke bli fristet til å la gresset gro, blir det for langt vil klipperen bruke mer energi på å fullføre jobben og effektivt areal synker igjen.

Kantklipp

Kan gressklipperen slå gresset utenfor hjulene? Det virker kanskje som en triviell opplysning, men har stor innflytelse på tidsbruken i hagen. Kan den klippe utenfor hjulene, så sparer du nemlig mye trimming langs alle ytterkantene av plenen – også inn mot vegger og huset. Da kan du gå over med en kantklipper litt mer sporadisk, etter behov, for å holde det helt strøkent.

Kan den derimot ikke klippe utenfor hjulene, så må du hente frem kantklipperen langt oftere for å ta den siste finpussen.

Motorstørrelse

En enkel motor kan fint håndtere en liten hage. Ved å redusere klippebredden, kan en motor som ikke er så sterk, allikevel klippe alle typer gress og andre grønne skudd som skyter opp.

Motsatt så vil en kraftigere motor kunne øke klippebredden, kjøre klipperen raskere og dermed håndtere større arealer.

På en robotgressklipper må batteriet dimensjoneres i takt med motoren, i hvert fall oppover, slik at den ikke trenger å lades så alt for ofte.

Sjekk dessuten støynivået. Jo lavere det er, jo bedre er det både for deg og naboen.

Hva følger med av utstyr

Som et minimum bør en robotgressklipper ha med kabel til å markere areal, plugger til å feste kabelen og en linjal som hjelper deg med markeringen.

Har du en stor hage, eller en hage som må deles i soner, trenger du kanskje mer kabel – husk å kjøpe dette samtidig med klipperen, så du kan gå i gang og bruke gressklipperen med en gang.

Programvare

Hvis du ønsker å gå skikkelig i dybden, kan du også sjekke hva slags programvare gressklipperen er utstyrt med.

De enkleste modellene er nesten alltid å anse som ferdige fra fabrikk, uten muligheter for å justere innstillingene. Men på de mer avanserte gressklipperne kan du gå i dybden på hvordan det skal klippes, når den skal klippe og sette opp klippesoner.

Dette styres som regel fra mobiltelefonen, via en app og bluetooth-tilkobling.

Sikkerhet

Robotgressklipperen er sikker, selv om den jobber alene i hagen. Hvis gressklipperen løftes opp, eller havner på skrå, vil knivbladene automatisk stanse opp.

Som med alt annet av denne typen utstyr, skal du selvfølgelig ikke stole blindt på sikkerhetsmekanismene, men de er altså installert og klare til å redde dagen om noe uforutsett skulle skje.

 

- - -

Myter om robotgressklippere

Myte nr 1: Robotklipperne stjeles

Vi avliver myten her og nå: Robotgressklippere stjeles ikke. Takket være den enkle, men geniale sikkerhetsanstaltningen «pin kode», kan du sove godt om natten. Siden pin koden må tastes inn fra tid til annen, vil en stjålet robotgressklipper være ubrukelig.

Så robotgressklipperne får faktisk jobbe ufortrødent videre, helt uforstyrret, selv når innbruddstyver er på ferde.

Myte nr 2: Robotklippere kan bare brukes i små hager

Dette stemte en gang i tiden, men gjelder heldigvis ikke lengre. Nå får du robotgressklippere som fint håndterer gressplener helt opp til 1 000-1 500 kvadratmeter, og enda større.

Myte nr 3: Robotklippere klipper ujevnt

Denne myten bør avsannes raskest mulig. Robotgressklippere jobber riktignok litt forskjellig. Noen jobber seg metodisk frem og tilbake i et fint mønster, mens andre jobber etter tilfeldighetenes lover. Resultatet blir like fint med begge metoder.

Og siden disse gressklipperne gjerne tar en runde med få dagers mellomrom (eller så ofte du bare vil), blir nok gressplenen mer velstelt når jobben overlates til en robot, enn om du gjør det selv.

- - -

Robotgressklipperen frigir masse tid – hva skal du bruke den til?

Den tiden som før gikk med til å skubbe gressklipperen rundt i hagen, har du tenkt på hva du skal bruke den til? Vi har et godt forslag – du kan kreere de deiligste retter på grillen!

Perfeksjoner grillkunnskapene dine. Kanskje du kan lære å lage noen nye retter også? Bruk den nyvunne fritiden din, i en velstelt hage, i selskap med gode venner og familie.

Hvis du trenger ny grill, har vi alle typer i vårt sortiment, se bare her: Grill

Husk pinnsvinet

Vi anbefaler at du sjekker dyrelivet i hagen din fra tid til annen. Hvis du er så heldig at et pinnsvin flytter inn (og holder sneglene vekk), bør du bare bruke robotklipperen på dagtid.

For pinnsvinet rømmer ikke fra gressklipperen, det ruller seg bare sammen til en liten ball. Hva som da skjer, trenger vi ikke å utbrodere – bare husk å sjekke om «Bolla Pinnsvin» har funnet en bolig i din hage. Hvis ikke, kan du fint klippe gresset på nattestid – de lager jo nesten ikke støy. Så kan du nyte duften av nyklipt gress om morgenen!

Utstyr som kan være nødvendig

  • Kantkabel – det kan hende du trenger ekstra kantkabel. Det er i så fall lurt å kjøpe med samtidig med klipperen, så du kan komme i gang og bruke den umiddelbart.
  • Plugger – Kabelen trenger plugger for å ligge på plass. Vi selger selvfølgelig ekstra plugger.
  • Garasje – Hvis du ikke har mulighet til å sette klipperen under tak, når den ikke benyttes, holder garasjen den ren og pen til neste gangs bruk.
  • Nye klippeblader – Bladene må skiftes ca. 1 gang i året, for optimal klipping.

Hjelp til å finne riktig gressklipper

Vi har omfattende produktspesifikasjoner om alle våre gressklippere. Men skulle du være usikker på valg av modell, er du selvfølgelig hjertelig velkommen til å kontakte oss her i nettbutikken. Det gjør du via chattefunksjonen eller du ringer vår kundeservice.

Du er selvfølgelig også velkommen innom i nærmeste Power-butikk, så hjelper vi deg trygt i mål med en klipper som passer til ditt bruk.

Chat

Alle felter må fylles ut
Hva kan vi hjelpe deg med

Chat