Gassgrill

Gassgrillen er en perfekt allround grill

Grillen skal du ha glede av fra sesongen starter i januar, til den slutter i desember. Så kjøp en god grill, først som sist. Vi har sett litt på hvorfor gassgrillen er det beste valget når du skal kjøpe ny grill.

Når du samler gjengen for å grille deilig mat, er det godt å vite at du vil lykkes. Gassgrillen garanterer ikke et perfekt resultat, men du verden så mye enklere det er å få til noe bra med den, kontra kullgrillen.

Hos oss får du kjøpt gassgriller fra Landmann, Senz, Sunwind og Outdoor Chef – for å nevne noen.

 • Lett å få til et godt resultat – hver eneste gang
 • Gassgrillen er raskt klar til bruk – trykk på knappen og begynn å grille
 • Varierte muligheter – kan brukes både til rask grilling på høy varme og indirekte grilling
 • Ekstrautstyret – mye tilgjengelig ekstrautstyr gir mange muligheter når det skal kokkeleres

Derfor skal du velge gassgrill

Kullgrill, elektrisk eller gassgrill? Alle tre har sine fordeler og bakdeler. Så hvorfor skal du velge en gassgrill?

Den er raskt klar

Tiden fra du setter i gang, til grillen er klar til steking varierer mye for de tre grilltypene.

Kullgrillen kommer dårlig ut. En halvtimes forberedelser for å få grillen stekeklar er ikke uvanlig.

Den elektriske kommer inn på en klar andreplass. Elementene er raskt varme, men i tillegg skal godset varmes opp, så regn med i underkant av 10 minutter før en god elektrisk grill er klar til bruk.

Gassgrillen er dette heatets sprinter. Du kan nærmest slenge ventepølsene på grillen i det du trykker på knappen, for en gassgrill med tre brennere er nærmest umiddelbart operativ. Soleklart gull til gassgrillen.

Lett å lykkes – hver gang

Personlig så liker jeg nok smaken av et godt stykke kjøtt, grillet på en kullgrill best. Når alt lykkes perfekt, vel og merke. For riktignok smaker det best når grillingen er vellykket, men sjansen for at det slår feil er størst på en kullgrill.

Gassgrillen og den elektriske grillen kommer jevnt ut i denne øvelsen. Begge bruker godset til å grille, dermed kan grillingen gjøres på samme måte hver gang.

Bedre muligheter for variasjon

Kulegrillen med kull er god til alt som skal stekes over direkte varme. Indirekte grilling derimot, det er ikke kullgrillens beste øvelse. Dermed blir det litt begrenset hva slags retter som kan grilles på kullgrillen.

Elektriske griller har litt det samme problemet som kullgrillen. Grillflaten er sjelden stor nok til at du kan benytte indirekte grilling som stekeform – og da er større kjøttstykker utelukket.

Gassgrillen går her ut som den soleklare vinneren igjen. Grillflaten er stor og du kan lett velge hvilke brenner som skal være aktive. Har du en grill med tre brennere, kan du velge å bare bruke den ene av brennerne – dermed kan hele 2/3 av grillen brukes til indirekte steking.

Eller du kan kjøre på med full fres på alle brennere og steke en perfekt burger på høy varme. Akkurat som på kullgrillen.

Tilgjengelig plass

Kullgrillen i kuleform suser frem i tetet og vinner denne øvelsen. Kullgrillen tar lite plass, rett og slett!

Den elektriske grillen er størrelsesmessig en mellomting. En andreplass er utdelt.

Gassgrillen er plasskrevende. Det finnes riktignok noen mindre modeller, med færre brennere og som kommer uten sidehyller. Men dermed blir det litt meningsløst med en gassgrill, da disse mulighetene er mye av poenget. Gassgrillen kommer haltende i mål etter de to andre i denne øvelsen.

Tilgjengelig tilbehør

Gassgrillen vinner med flere runder. Det er imponerende mye ekstrautstyr til gassgrillen. Roterende spyd, elektrisk drevet selvfølgelig. Steinplate til bakverk er også en mulighet. Selv dampsteking kan du få til en gassgrill.

Kullgrillen og den elektriske grillen kommer tuslende inn til en delt andreplass for tilbehørsinnsatsen sin. Det du ser, er det du får. Nå skal det sies at den elektriske grillen kan bli en verdig konkurrent, da den i utgangspunktet er like enkel å lage ekstrautstyret til. Men foreløpig er det altså gassgrillen du skal gå for, hvis ekstrautstyret er viktig.

Kvaliteten på grillen

Vi kårer ingen vinner når det kommer til kvalitet, for det er gode og dårlige griller av alle typer. Prisen du betaler, setter standarden for kvaliteten.

Gassgrillen er feltets vinner!

Gassgrillen er en meget god allrounder når det kommer til grilling. Til rask grilling på høy varme, synes jeg personlig at kullgrillen gir best smak. Men til alt det andre, der er gassgrillen best.

Ting å tenke på når du velger grill

Hvor ofte griller du?

Griller du ofte, så skal du rett og slett ikke velge en billig grill. Det er med griller, som med alt annet. Du får hva du betaler for. Så hvis grillen er ditt andre kjøkken, er det dumt å spare ett par tusenlapper.

Griller du derimot bare helt sporadisk, så bør du kjøpe en billig kulegrill til kull.

Hvor mange er dere?

Pleier hele nabolaget å dukke opp når far slenger lammelåret på grillen, eller er det bare familien som nyter resultatet av grillingen? Jo flere mennesker, jo større grill, jo flere gasselementer.

Nødvendig utstyr til grillingen

Her er noe utstyr du bør ha på plass før du griller.

 • Lange grilltenger – Når du får opp varmen på grillen er det nesten umulig å snu og vende på maten uten en skikkelig grilltang.
 • En ordentlig god kokkekniv – for du klarer vel ikke å lage så mye mat uten kokkekniven?
 • Steketermometer – når du griller større kjøttstykker, er du helt avhengig av et godt termometer
 • Grillbørste – Hvis du ikke liker å spise mat fra flere grillinger tilbake, bør du kjøpe en grillbørste. Husk å rense grillen etter at den er brukt, så slipper du å starte neste grilling med å rense. Det er bare kjipt.
 • Grillspyd – Plukk og miks din egen mat og legg det på grillen. Barn elsker denne måten å lage mat på. Det gjør forresten voksne også… Så sørg for å ha mange nok av grillspydene.

Ikke fullt så nødvendig utstyr, men gir god variasjon

 • Støpejernsplate – eksperimenter med en skikkelig steikeplate på grillen – laget i støpejern.
 • Steinplate – pizza i ovnen er egentlig litt kjedelig. Pizza på grillen derimot, det er sommer det :)

Grilling på tur

Husk at det finnes gode alternativer til engangsgrillen. Reisegriller får du både med kull og gass som varmekilde. Engangsgrillen er riktignok grei nok til å grille pølser og burgere, men der stopper det også. Minimal avstand mellom kullet og maten gjør det vanskelig å få til noe annet.

En reisegrill gir deg litt større spillerom, siden grillristen kan flyttes opp og ned etter behov.

Vil du ha ytterligere veiledning til valg av grill?

Vår eminente kundeservice bidrar gjerne. Og siden du prater direkte med deg, kan de være med å hjelpe deg med å finne den perfekte grillen til ditt behov. Foretrekker du å gå i butikken og se på varene du skal kjøpe, så er du hjertelig velkommen innom i en av våre mange butikker land og strand rundt.

Men samtidig, så er vi sikre på at vår kundeservice også kan hjelpe deg frem til et godt resultat på telefonen. Så ring oss gjerne for en liten grillprat. Du finner vår kontaktinformasjon i bunnen av siden.

Chat

Alle felter må fylles ut
Hva kan vi hjelpe deg med

Chat