GPS

Store, små, runde, avlange. Variasjonene er mange, og funksjonene likeså. En GPS installert i bilen gjør at du enkelt finner fram, nesten overalt. Det er jo stadig endrede kjøremønster, og i byer som Oslo skjer det endringer nesten daglig. Men de beste GPS’ene oppdatere seg faktisk like hyppig. I vårt utvalg av GPS bil har vi mange kjente og store merker og modeller. Flere har også nyttige funksjoner som jevnlig oppdatere trafikkbildet du kjører i. Vi har også praktiske GPS’er til deg som sykler mye. Lagre dine favorittrute på et bærbart navigasjonsverktøy fra POWER!

GPS står for Global Postitioning System og er din lille helt i bilen som viser vei, for den er koblet til et nettverk av rundt 30 satellitter i bane rundt jorden som kartlegger din neste A til B tur.  I dag finnes virkelig mange GPS på markedet, ikke kun til bilen, men også til din sykkel!

Naviger deg frem til din neste GPS her hos Power. Vi har over 30 forskjellige GPS. Vi har store merker som Garmin, Teasi og TomTom. Ikke nok med det har vi også annet tilbehør til bilen, som bilkameraer og parkeringsskiver.

 • I dag kan du få en GPS som oppdaterer seg like raskt, som det kommer nye utbyggelser og endringer til topografien. Du får derfor en stor grad av nøyaktighet.
 • Noen GPSer har også innebygde kameraer som filmer mens du kjører og lagrer automatisk filer ved eventuelle sammenstøt.
 • De fleste GPS er i dag super brukervennlige og smarte, gir smartphone meddelelser og live-informasjon om trafikkforhold.

 

De mange muligheter med en GPS

Power har to av de største produsentene for bil GPS, Garmin og TomTom. Begge produsentene er spesialiserte innenfor GPSer og utvikler GPSer som gjør det enklere å komme fra A til B, med oppdaterte kart ut fra endringer i veiene, trafikkforhold og at du skal trygt komme frem til din destinasjon.

Power har GPSer fra både Garmin og TomTom med markedets beste priser. På grunn av  vår prisrobot som konstant analyserer markedet for prissvingninger, er du sikret markedets laveste pris. Du kan derfor trygt se videre på vårt sortiment av GPSer.

Garmin

Garmin ble grunnlagt i 1989 og er en Amerikansk produsent  for navigasjonsenheter og GPS. I dag er Garmin et av de ledende produsenten for denne bransjen.

På Power kan du finne over 10 forskjellige Garmin GPSer og du kan derfor finne en GPS som passer dine behov og i den prisklassen du ønsker.

Du kan derfor finne de billigste modeller med funksjoner som nøyaktig navigering gjennom Direct Access funksjonen og du får varslinger om skarpe svinger, om det er dyr på veien, fotobokser og mye mer. De er brukervennlige og har god screen touch.

 

Lenger oppe i prisrangeringen, finner du GPS som har både navigasjonsmuligheter over hele Europa og på verdensbasis, men også et innebygd kamera som kan filme når du kjører og dokumentere det som skjer på veien. Det er gratis å oppdatere kart, du kan koble smarttelefon varslinger til GPSen og bruke taleaktivert navigasjon til Garmin DriveAssist.

TomTom

TomTom er også en av de ledende produsentene for navigasjonssystemer og GPS på markedet. Firmaet er fra Nederland og ble grunnlagt i 1991.

Du kan finne rundt 20 TomTom GPSer på Power og som med Garmin, så finnes det virkelig mange muligheter og de kommer i ulike prisklasser.

De billigste modellene har noen oppdateringer av kartet hvert år, men her skal kommer det an på modellen hvor mange oppdateringer du får. Du kan få oversikt over fotobokser, parkeringshjelp og de kan lagre steder du har besøkt oftest for å gjøre det enklere for deg å finne frem. De fleste er for Norden eller Europa.

De dyreste modellene har alt fra livstids-verdenskart og fotobokser, du kan koble til din TomTom MyDrive app, styre GPSen med stemmen, du kan få data inkludert så du kan roam uten kostnad og mye mer.

For å finne mer ut om hva hver GPS dekker av geografi og hvor mange oppdateringer som er tilgjengelig, gjerne spør vår kundeservice eller medarbeidere om hjelp.

Teasi

Trenger du en GPS for din sykkel eller til dine skiturer? Teasi er en produsent som lager GPSer spesielt for friluftsentusiaster og er din perfekte partner-in-crime om er aktiv med terrengsykling, står på ski eller elsker fjellturer.

Annet biltilbehør

Ser du etter flere produkter til din bil enn en GPS? Da har Power også annet tilbehør som stativer til din GPS, parkeringsskiver, bilkameraer og mye mer.

Power har også ryggesensorer fra Garmin og har opptil 4 kameraer som kan brukes på samme tid. Dette gir en ekstra sikkerhet ved blindsoner.

Har du spørsmål angående biltilbehøret, er det bare å kontakte oss på kundeservice.

Hvorfor kjøpe en GPS på Power?

Hos Power kan du få et stort spekter av GPS og en som passer til dine behov. Det finnes mange muligheter og du kan derfor spør vår kundeservice om hjelp for å finne den som passer deg. Du kan alltid ta kontakt med oss på kundeservice og få svar innen 48 timer fra du sendte inn henvendelsen.

Gjerne kom å få hjelp med oss på din nærmeste Power butikk, hvor medarbeiderne har mye kunnskap om de ulike GPS produktene.

Du får også markedets beste pris på en GPS hos Power, siden vi har en prisrobot som undersøker markedet for priser og prisene er konstant oppdaterte på nettbutikken og i våre fysiske butikker.

GPS; så sparer du tid

Når du skal fra A til B, er det ikke noe som matcher GPSens nøyaktige navigering. En god GPS sparer deg for tid, penger og frustrerende feilkjøring. Vi selger bare gode GPSer!

GPSen henter signaler fra opptil 16 satellitter og kalkulerer din nøyaktige plassering. Via dens digitale kart regner den lynraskt ut raskeste eller korteste vei mellom A og B. – Vi har enheter fra de to markedslederne Garmin og TomTom.

 • Du sparer enormt mye tid ved å kjøre riktig på første forsøk, fremfor å kjøre rundt og lete
 • Reduser miljøavtrykket ditt ved å kjøre korteste rute fra A til B
 • Nyttige ekstrafunksjoner som handsfree eller kamera til frontruten (sjekk aktuelle modeller)

Gratis kartoppdatering

GPS-enhetene fra de mest kjente merkene selges nå stort sett med gratis «livstidsoppdatering» - altså i enhetens forventede levetid. En utvikling vi er glad for at har kommet, da det er langt mer forbrukervennlig enn å skulle måtte betale et abonnement for å kunne oppdatere kartet.

Typisk så oppdaterer du før du legger ut på lengre turer. Det er jo greit å ha fått med seg alle endringene på veinettet når du er på vei til ferie i det sydlige Europa. Så slipper du å kjøre feil allerede før du har kommet til Sverige…

Enorm utvikling av GPS-enhetene

De første GPS-modellene som kom til personbiler var grensesprengende. Endelig kunne Hvermansen også kjøpe seg GPS, uten å ha et forsvarsbudsjett å rutte med. Men sammenligner man disse enhetene med dagens, så er det tydelig at utviklingen har gått fort. Skjermene har blitt større og fått fargevisning, prosessoren langt raskere og treffsikkerheten veldig mye bedre.

De siste årene har vi også sett disse funksjonene komme:

Sporvalg: En nyttig funksjon som viser veibanen der du kjører, og hvilket spor du skal velge. Nyttig i større motorveiskryss og kan spare deg for å kjøre feil. Du vil elske denne funksjonen hvis du kjører på kontinentet.

3d-visning: I noen GPS-enheter er det mulighet for 3D-visning av omgivelsene der du kjører. Dermed kan du navigere visuelt etter vartegn, spesielle bygg osv. For det meste utviklet til visning av større byer, men det er også der du trenger det.

Integrert cam til frontruten: Kamera i frontruten blir stadig mer utbredt. Men hvis du kvier deg for å installere «enda en enhet» i bilen, kan du kombinere GPS og kamera. Nyttig funksjon når du ønsker å dokumentere din egen kjøring ved forsikringssaker.

Spesialversjoner: En GPS er ikke lenger bare en GPS. De første modellene var beregnet til biler, men de siste årene har det kommet spesialversjoner til både motorsykkel og lastebil. Motorsykkelens GPS er for eksempel vanntett, mens lastebilversjonen er tilpasset et annet kjøremønster.

Generelle tips til deg som bruker GPS

Hvis du har en GPS allerede, eller du er på vei til å bli en lykkelig GPS-eier, så har vi noen tips til deg.

 • Ta ned GPSen fra frontruten når du parkerer. En ting er at enheten kan bli enormt varm i frontruten. Faktisk så varm at den må kjøles ned før den kan brukes igjen. En annen ting er at det finnes personer der ute som ikke vet forskjellen på «ditt og mitt». En GPS som sitter i frontruten er fristende for dem.
 • Fjern merkene etter GPSen. Med jevne mellomrom skal du fjerne merkene som blir etter sugekoppen. Får du en samling av dem, så skjønner rutinerte langfingrede tyver at det ligger en GPS i hanskerommet. Alle merkene avslører jo at du tar av og på GPSen med jevne mellomrom – og da ligger den lagret i bilen.
 • Tenk på hvor i frontruta du setter GPSen. En enhet med 6 tommers skjerm tar unektelig litt plass og du ønsker definitivt ikke at den fjerner fokuset fra det som skjer foran deg. Alt avhengig av bilens konstruksjon kan du velge mellom plassering midt på dashbordet, eller nede til venstre eller midten av frontruta. Plasseringen midt på dashbordet er best, men kan ikke benyttes i alle biler, da satellittmottaket kan være for dårlig.
 • Dette kan ikke sies for ofte: Ikke betjen GPSen mens du kjører. Det fjerner fokuset ditt fra veibanen og det som skjer der. Kommer en elg eller et hjortedyr løpende over veien nær bilen, har du knapt ett sekund på å reagere – da er det dumt om du er opptatt med å finne en adresse, fremfor å følge med på veien. Bruk i stedet et halvt minutt på å stoppe og finne frem til adressen.
 • Fartsboksvarslere til GPSen er populært i Norge. Men vær obs på at det er forbudt å bruke slike tjenester i en del land, og bøtenivået er høyt dersom du blir tatt. Så skal du krysse riksgrensen, sjekk reglene i de landene du skal kjøre – så slipper du å bryte landets lover og ikke minst; du slipper kjedelige bøter som gjør et innhugg i reisekassa.

Alternativer til dedikert GPS

GPSen er ikke uten konkurranse. En av de argeste konkurrentene er mobiltelefonen, som jo også har en innebygget GPS. Dessuten har mange biler integrert GPS-løsning. Vi tar en kikk på konkurrentene og hvordan alternativene spiller seg ut mot hverandre.

Integrert GPS: Foreløpig er en integrert GPS-løsning i bilen veldig dyrt. Det er lekkert, når alt er integrert, men kost-/nytteverdien forsvarer ikke prisforskjellen for min del. Regnestykket blir bare enda verre når man tar hensyn til at bilfabrikantene tviholder på å ta godt betalt for oppdateringer.

Mobiltelefonen: En god konkurrent, men den dedikerte GPSen er fremdeles hakket hvassere. Den er mer brukervennlig og regner fremdeles bedre ut rutene. Bruker du derimot GPSen bare en sjelden gang, kan du nøye deg med mobiltelefonens GPS. Nye mobiltelefoner har langt bedre GPS-programvare enn de som har noen år på baken, så skal du bruke mobilen til navigasjon – kjøp en ny. Kjøp mobiltelefon her

Kart: Det gode gamle kartet. Trykt på papir og sirlig foldet sammen. Knapt brukbart til navigasjon med kartleser i høyresetet og totalt ubrukelig når du kjører alene. Sjarmfaktoren er dog høy og det er alltid fascinerende å se på når andre skal brette kartet sammen igjen. Knapt så morsomt når du skal gjøre det selv.

30 dagers åpent kjøp

POWER har en ganske så unik 30 dagers åpent kjøp-ordning. Innen 30 dager etter kjøp, kan du bytte eller returnere produktet dersom du angrer på kjøpet, eller ønsker en annen løsning. Les mer om denne ordningen i våre betingelser. Du finner lenken i bunnen av denne siden.

Prisroboten vår jobber døgnet rundt

POWER har en prisrobot som jobber kontinuerlig med å overvåke markedet. Vi sjekker priser hos våre konkurrenter, kontinuerlig, slik at vi alltid er konkurransedyktige. Prisene oppdateres både i butikkene og i nettbutikken vår. Les mer om prisroboten og POWER for øvrig her: Power

Chat

Alle felter må fylles ut
Hva kan vi hjelpe deg med

Chat