Med et bilkamera kan du dokumentere det som skjer foran bilen, og på noen modeller sågar det som skjer bak bilen. Bildene fra bilkameraet kan bli uvurderlige for deg, hvis du trenger å dokumentere din egen kjøring i forbindelse med en ulykke. Dessuten kan du være behjelpelig med dokumentasjon for de som er rundt deg.

Vi selger kvalitetskameraer fra produsentene Blackvue, Kitvision og Roadeyes. Disse modellene har litt forskjellige tekniske løsninger, men alle klarer hovedoppgaven med å filme det som skjer rundt deg på en glimrende måte.

  • Med automatisk start-stopp glemmer du aldri å starte kameraet
  • Vurder bilkamera med nattesyn, så du får god dokumentasjon også på nattestid
  • Enkel montering i bilen

Nyttig ovenfor forsikringsselskapet og eventuelt politiet

Skulle det verst tenkelige skje, at du blir innblandet i en ulykke langs veien, står du mye sterkere i din sak hvis du kan bruke bildedokumentasjon som viser at du faktisk har kjørt riktig.

Både ovenfor forsikringsselskapet og eventuelt politiet, vil det være langt enklere å forklare hva som har skjedd, når du faktisk har film av hele hendelsesforløpet.

Ovenfor forsikringsselskapet så kan det bety at du slipper unødig skylddeling, eller i verste fall at du blir feilaktig skyld i forsikringssaken.

Teknologien bak et bilkamera

Helt konkret så filmer et bilkamera, eller dash cam, det som skjer foran deg (og i noen tilfeller bak deg) når du kjører bil. Denne oppgaven klarer alle modellene. Men det er allikevel forskjeller, som skiller de gode fra de virkelig gode. Her tar vi en rask gjennomgang av teknologien som brukes i de forskjellige kameraene.

Opptakskvalitet: Så å si alle dash cams filmer med 1080p kvalitet. Dermed er kvaliteten god nok til at detaljer fanges opp, for eksempel skiltnumre og dessuten en god gjengivelse av hendelsesforløp. Bilderaten spiller også inn når hendelsesforløpet skal gjengis.

Kameraene har mellom 30 fps og 60 fps, og da må man bare si at jo høyere bilderate, jo bedre. Med 60 fps kan hendelsesforløpet ses i slow motion og allikevel så blir bildekvaliteten relativt detaljert.

Automatisk start og stopp: Automatikken sørger for at kameraet begynner å filme når du starter kjøringen og stopper igjen, når du slår av tenningen. Dermed slipper du å huske på det selv og minnebrikken fylles ikke opp med lite spennende bilder fra innsiden av garasjen din.

Nattfilming: Noen bilkameraer har innebygd teknologi for filming i mørke omgivelser. Det bør du vurdere når du kjøper dash cam, for du kjører jo ikke bare i dagslys.

Minnebrikke: Noen modeller har innebygd minne, mens andre baserer seg på minnebrikker. Personlig foretrekker jeg minnebrikker, da det gir muligheten for mer lagringsplass og svært enkel overføring til PC / Mac.

Kamera foran og bak: De mer avanserte modellene kommer med to kamera-moduler, slik at du har ett kamera som filmer fremover og ett som filmer bakover. Da har du full dokumentasjon for alt som skjer rundt deg, i tilfelle av en ulykke eller skade på bilen.

Innebygd Wi-Fi: Men innebygd nettverksmulighet i bilkameraet kan du enkelt overføre bilder og film til PC eller Mac – eller telefonen for den saks skyld.

Skylagring av filmer: Noen modeller tilbyr sågar automatisk overføring av filmer til skylagring – så har du dataene eksternt.

Vidvinkel: Med vidvinkel filming kan du fange mer av det som skjer utenfor bilvinduet. 139 graders vidvinkel går ofte igjen, og det er ikke uten grunn – da fanger du opp stort sett hele synsfeltet ditt når du kjører.

Har du oppgradert til DAB+ i bilen?

Når vi først er inne på utstyr til bilen: Har du fått oppgrader til den nye standarden DAB+? Hvis du ikke har lyst på en klekkelig kostnad for å skifte ut bilens integrerte radio, så husk at vi selger DAB adaptere. De koster bare en brøkdel av en ny spiller og gir svært god lydkvalitet.

Det kan jo være praktisk å legge ledninger til bilkameraet samtidig med at du legger ledningene til et DAB-adapter (hvis du vil ha et skjult anlegg). Ledningene vil jo stort sett bli lagt samme sted!

Se vårt utvalg av DAB adaptere

Bruker du mobilen lovlig?

Har du integrert handsfree i bilen eller bruker du en ettermontert handsfree løsning? – Eller tøyer du reglene og bruker mobilen allikevel?

Vi anbefaler på det sterkeste at du overholder reglene for mobilbruk i bilen, og får en fastmontert løsning med headset eller handsfree. Det betyr ikke bare at du slipper en bot hvis du blir stoppet, men det lar deg holde mye større fokus på trafikken når du kjører.

Som et ekstra insentiv, kan vi nevne at boten er dyrere enn feste til mobilen og en handsfree-løsning. Så du skal bare bli stoppet en gang, før det ville ha lønnet seg å være lovlydig.

Se våre løsninger for handsfree i bilen

Chat

Alle felter må fylles ut
Hva kan vi hjelpe deg med

Chat