Lommelykt og hodelykt

Lommelykter og hodelykter – nyttige hjelpere i hverdagen

Lommelykten er en av disse små tingene vi sjelden tenker på. Helt til vi trenger dem. Når du står der og strømmen har gått, da vil du gi nesten hva som helst for en god lommelykt!
Vel, nå kan du være på forkant og heller kjøpe en billig lommelykt hos oss.

Disse hendige små lyskildene har vi i mange varianter – alle sammen er nyttige små hjelpemidler i hverdagen.

  • Lommelykter er utrolig praktiske å ha i hjemmet – som nødlys når strømmen går, en del av verktøykassen eller når du skal ut på tur
  • Hodelykten er din selvskrevne turkamerat, men er også praktisk når du fikser i hjemmet på mørke steder.
  • Så har vi de mange «annerledes» lyktene, som gjør deg synlig ute på mørke veier eller mest til dekorasjon. Med en eller to slike på kroppen, blir du synlig på lang avstand.

De annerledes lyktene

Men en ting er de tradisjonelle lommelyktene. De er likeså fantastiske, som de er fantastisk uunnværlige. Men vi har en annen kjekk liten sak, som er nyttig for alle som går tur på to eller fire ben.

Vi snakker om små lykter som kan klipses fest på klærne, på sekken, på hundebåndet. Med en slik kjekk liten sak festet til deg, eller Fido, er dere plutselig synlige på lang avstand. Veldig lang avstand.

Gjør ikke en refleks samme nytten, tenker du kanskje?

Joda. Men disse praktiske små lyktene gjør det mye bedre. Dessuten kan de også varsle dem som kommer kjørende uten sterke billykter – nemlig syklistene. En veltrent syklist ute på tur kan jo komme opp i svært høyt tempo, så det er bare fint å kunne varsle dem i god tid.

Hodelykten

Ute på skogstur er hodelykten en sikker vinner. Den retningen du ser, den retningen får du også lyst opp. Helt automatisk. Mer praktisk kan det vel ikke bli, når man er ute i mørket – sannsynligvis på et sted hvor du ikke er kjent.

Hodelykten er selvfølgelig god til mye annet. Har du prøvd å finne frem verktøyet ditt og reparere noe inne i et mørkt skap på kveldstid? Som du vet trenger du fort minst tre hender, når du står der med en skralle, en fastnøkkel til å holde igjen med og lommelykten.

Hjelpende hender er ikke særlig hjelpende de heller. Det blir jo bare trangere…

Du skjønner hvor vi vil. Hodelykten er den aller beste løsningen. Med den på panna, har du plutselig fått den tredje hånden du savnet – eller i hvert fall fått frigjort en hånd, og kan fortsette med skralle og fastnøkkel.

Etter at du er ferdig med ditt lille DIY-prosjekt, kan du ta med deg hodelykten for å ta kveldens joggetur. Det er himmelsk behagelig å ha med seg så mye lys på mørke høst- eller vinterkvelder. Så kan du konsentrere deg om å løpe, i stedet for å prøve å finne ut av hvor hullene og humpene i veien er.

Det er frigjørende.

Lys på kroppen

Vi har allerede nevnt de små lyktene du kan klipse på kroppen. Men det finnes andre løsninger for «kroppsnært lys» også. Lys du kan kle på deg, så å si.

Dette utvalget vil skifte til stadighet, men vi ser for oss at med stadig mindre lyskilder, vil lys finne veien inn i stadig nye produkter. Noen ganger som en designmessig effekt, og andre ganger som en praktisk detalj.

Vi har allerede sett lys finne veien inn i luer og sko. Vi har sett det tradisjonelle refleksbåndet få selskap av noen velplasserte dioder, slik at den varslende effekten mangedobles… Men hva vi får se i fremtiden, det vet vi ikke enda…

NB: Hvis du bruker lyset som sikkerhet når du langs mørke veier, skal du alltid kombinere med en refleks. Refleksen går jo aldri tom for strøm.

Lommelykten

Vi startet med lommelykten, og vi avslutter med den også. Denne fantastisk enkle oppfinnelsen. Et batteri eller to, en lyspære, en liten bryter og en holder. Vips, så har du lys.

Og i motsetning til det lyset vi vanligvis omgir oss med i hjemmet, så kan vi ta dette med oss.

Praktisk når du skal gjøre noe i mørket, uansett om det er hjemme ved et strømbrudd, eller ute på tur i mørket. Et lite klikk på bryteren og vips ser du veldig mye bedre.

Tenk praktisk når det gjelder lommelykter. Du skal ha minst en lett tilgjengelig i hjemmet, i tilfelle strømbrudd. Så skal du ha en liten en i tursekken – aldri ta den ut derfra, så vet du at du har den når den trengs. Så bør du ha en litt større lommelykt med regulerbar lysstråle, praktisk når du driver og fikser i hjemmet.

Er det små barn i hjemmet, så trenger de en hver seg – når det bygges hule, blir det bare så utrolig mye morsommere med lommelykter. – Eller når det er en spennende bok som skal leses under dynen.

Tenk gjennom behovet ditt. Kanskje trenger du ikke så mange som vi foreslår, kanskje trenger du flere.

Annet nyttig for deg som trener mye

Sportsklokken

Den moderne utgaven av sportsklokken har virkelig utviklet seg til å bli noe man faktisk kan bruke til noe. Mens den gamle versjonen i praksis var en overdimensjonert klokke som tålte en vannsprut, er den moderne en liten datamaskin.

Sportsklokken av i dag holder styr på hvor du er, hva du driver med og hva det har kostet deg av kalorier. Videre kan du sammenligne dagens økt mot tidligere, alle data kan overføres til mobiltelefonen eller PCen, slik at du har dem til senere osv, osv.

Så med en god hodelykt og en sportsklokke er du klar for en høyeffektiv kveldstrening.

Drikkeflaske

Om du går tur i skog og mark eller er ute løper, så trenger du påfyll av væske. Vi har drikkeflasker til forskjellige formål. Barnevarianter med dertil egnet drikketut og bilder av superhelter, eller flasken for den som trener virkelig hardt. – Og til den før nevnte skogsturen selvfølgelig.

Lommelykten eller hodelykten tar du også med, når du skal ut på tur etter mørkets frembrudd. Se utvalget av drikkeflasker

Åpent kjøp hos oss

30 dagers åpent kjøp, det er en ordning de færreste matcher. Med noen få unntak kan du levere tilbake alle typer produkter – bare husk at ting som returneres skal være som nye. Hvis du vil vite mer om vårt åpne kjøp, vennligst les betingelsene våre (vi lenker til dem i bunnen av denne siden).

Chat

Alle felter må fylles ut
Hva kan vi hjelpe deg med

Chat