Lamper og stemningsbelysning

Vær kreativ med lys

Lys er utrolig spennende! Med bevisst bruk av lys kan du endre rommets stemning og atmosfære – du kan endre lysstyrke, eller skifte lystemperaturen fra praktisk hvitt lys til romantisk «solnedgangslys». Bruk også lys på kreative måter i hagen – det skaper kos på kveldstid og kan skape malerisk stemning.

I vårt sortiment finner du også morsomme lyskilder, fargesprakende og kreative. Vi har løsninger fra Duracell, Osram, Philips, Varta og mange flere.

Bruker du fantasien, ser gjennom utvalget vårt med et lekent blikk, så vil du helt sikkert finne inspirasjon til å skape nye soner og stemninger i hjemmet.

Sikkerheten rundt boligen kan også økes ved hjelp av lys. Sensorstyrte kraftige utelamper vil sende de med uærlige hensikter raskt avgårde, vekk fra din bolig.

  • Lys kan endre stemningen i hjemmet etter behov
  • Øk sikkerheten rundt boligen din
  • Få bedre innelys, som attpåtil gir deg spennende muligheter til å leke med fargetoner i hjemmet
  • Med dempet belysning på barneværelset skaper du en tryggere tilværelse for barnet ditt – se mulighetene

Morsomme og totalt annerledes lyskilder

I vårt rikholdige sortiment av morsomme lyskilder vil du finne mye forskjellig. Alt fra tradisjonell (eller nesten tradisjonell) julebelysning, via lysende møblement til lys som farger hverdagen din.

Varierte produkter? Ja, i aller høyeste grad.

Men det er en rød tråd blant varene. Det handler om å skape stemning, det handler om å gjøre noe morsomt med lys og det handler om å lyssette på utradisjonelle måter.

Det er jo ikke noe galt med den tradisjonelle taklampen, men den kan jo godt få litt konkurranse fra lyskilder med en spennende twist.

Så se gjennom utvalget vårt. Kanskje finner du noe å «male» huset med utvendig? Eller totalt annerledes lyskilder, som vil vekke oppsikt neste gang du har fest hjemme?

Bare vær kreativ og våg å ta i bruk noe litt utenom det vanlige.

Sett farge på tilværelsen

Med LED-pærenes inntog kom det uendelig mange nye muligheter for å styre fargetemperatur og lysets farge. Flere produsenter har vært raske til å utnytte dette og kommet med spennende løsninger for farget belysning.

I utgangspunktet har lyskilden nøytralt lys. Du kan så velge å gi lyset en forsiktig fargetemperatur, for eksempel gå til forsiktig gult for et varmt lys. Eller gi lyset et veldig svakt orange lysskjær. Dermed får rommet en følelse av solnedgang. Demper du lyset i tillegg, så har du et romantisk lys – perfekt for en bedre middag med din utkårede.

Mer distinkt lys kan også brukes. Er det jentefest i huset, kan du jo gå «all in» med et rosa tema. Da stiller du bare lyset til å være helt pink. Til halloween er det vel ikke noe som slår skjærende orange lys?

- Full utnyttelse av lyset på denne måten, får du først når du har flere lyskilder som kan stilles inn. Vi har taklamper, vegglamper, bordlamper og stålamper med disse mulighetene. Og er du i det kreative hjørnet, kan du finne måter å montere lysstrips som kan underbygge fargene på en indirekte måte.

Så nå får du full mulighet til å farge tilværelsen din på en enkel måte. Du kan faktisk sitte i sofaen og styre det hele med mobilen.

Stemningslyskilder i hagen

Sommer som vinter kan du bruke utendørs jordlyslamper til å skape en distinkt stemning i hagen. Du vet, disse som du stikker ned i plenen. Bruk de til å lyse opp busker på en malerisk måte, eller marker stien gjennom hagen. Eller bare rett og slett som stemningsfull belysning rundt grillplassen.

Utendørslampene har strømgjerrige LED-pærer som lyskilde og drives i timesvis med batterier (mellom 6 og 8 timer er vanlig driftstid). Eller du kan velge å kjøpe lamper med innebygget solcellelading. De koster litt mer, men da slipper du å skifte batterier.

Utendørs sikkerhetslys sikrer boligen din

Har du en hage, kan det være en god ide å sette opp noen utendørs sikkerhetslys. Disse har bevegelsessensor og begynner automatisk å lyse hvis noen beveger seg i hagen.

Lampene vi selger er vanntette, slik at de tåler vær og vind. De er dessuten batteridrevne, så det er ikke nødvendig å bruke elektriker for å få dem montert. Og de vil fortsatt virke, selv om strømmen går!

De kraftigste modellene har en lysstyrke på over 250 lm. Ubudne gjester vil virkelig føle at de er i rampelyset når en slik lysstyrke treffer dem, og lysten på å fortsette å rote rundt i hagen din vil være sterkt redusert.

Slike sikkerhetslys er svært effektive mot ubudne gjester. Kombinerer du lyset med alarm, har du en god sikring av boligen din.

Skrivebordslamper

Belysningen på hjemmekontoret har lett for å bli litt lemfeldig. Men godt lys på arbeidsplassen er viktig – også på hjemmekontoret.

Sitter du med papirarbeid, trenger du godt leselys. Til papirarbeidet er skrivebordslampen en sikker vinner, da du får lyskilden nærme det du skal lese.

Er det derimot mer skjermbasert arbeid du utfører på hjemmekontoret, så trenger PC-skjermens kraftige lys at andre lyskilder fungerer som en form for motvekt. Hvis ikke blir du fort trett i øynene når du jobber, og da særlig på kveldstid. Igjen så kan skrivebordslampen være en vinner, da den kan lyse opp flater på skrivebordet.

Vi har satt sammen en kolleksjon med stilrene skrivebordslamper. For å passe inn i et moderne arbeidsmiljø, i hjemmet, har de en fellesnevner i sin enkle og litt futuristiske stil. Det er rett og slett noen estetiske godbiter – som også bidrar med et godt arbeidslys.

Dessuten finner du små og praktiske finesser, som vil være hendige for deg i det daglige. Hva sier du for eksempel til noen ekstra USB-porter i lampen din? Praktisk for lading av mobiltelefonen, så har du den alltid i nærheten når du arbeider.

Nattlamper for barn

Veldig mange små barn har behov for en svak lyskilde på soverommet. Lyskilden gir barnet litt trygghet ved innsovning og på nattestid. Særlig barn som har lett for å våkne på natten, vil få en trygghet ved at rommet deres er litt opplyst, slik at de kan se hva de har rundt seg.

Det er forskjellige løsninger på dette. Du kan velge moderne lysløsninger som kan styres ned til minste detalj fra mobilen eller en tablet. Eller du kan kjøpe en barnelampe, laget spesielt for formålet.

Barnelampene kommer i form av forskjellige figurer som barnet kjenner. Gjerne fra barne-TV eller fra et eventyr.

Lommelykter i alle varianter

Gode gammeldagse lommelykter bør finnes i ethvert hjem.

Lommelykten er en praktisk lyskilde når strømmen går. For selv om stearinlys er en hyggelig løsning, egner de seg dårlig til nattebruk. Dessuten er det noe upraktisk å bære med stearinlys fra rom til rom når du beveger deg rundt i boligen.

Så ha noen små lommelykter på et sted du lett finner i mørket.

Bruksområdet til lommelykten stopper dog ikke som nødlys. Skal du utbedre noe i hjemmet, er det ofte praktisk med en konsentrert lyskilde. Så til litt seriøst DIY arbeide, er lommelykten en god følgesvenn.

Angående følgesvenn – når du er ute på tur i skog og mark er lommelykten obligatorisk. Med de nye LED-variantene kommer du veldig langt med bare en liten lykt. De har konsentrert lysstråle og fungerer godt både til å lyse opp objekter nærme og på en viss avstand.

Chat

Alle felter må fylles ut
Hva kan vi hjelpe deg med

Chat