Belysning

Utviklingen har vært voldsom innen belysning de senere årene – se mer her

Innovativ lysstyring gir bedre lyskvalitet i hjemmet og kraftig redusert strømregning. Lys handler også om stemning i hjemmet og på det punktet sprenger siste generasjon av LED-pærer mange grenser.
Lys handler også om sikkerhet og hvordan du holder ubudne gjester trygt på avstand.

Powers utvalg innen belysning, lysstyring og nisjeprodukter for stemningsbelysning er enormt. Du finner produkter fra alle markedslederne som Philips, Samsung, Osram og mange flere. I sortimentet vårt er det også produkter fra spennende utfordrere som Smartwares, Nexa og Electra.

 • Lysstyring gir helt nye muligheter i hjemmet. Styr lyset aktivt via mobiltelefonen e.l., eller programmer lysbruken
 • Lyskildene i hjemmet har blitt smartere, styr lystemperaturen eller styrken – via fjernbetjening, mobiltelefon eller en bryter på veggen
 • Lommelykter og hodelykter kan brukes til så mangt – praktiske når du skal arbeide i hjemmet og nyttig når du er ute på tur. Alltid godt å ha nok av lykter, til flere slags formål
 • Lamper utendørs gir boligen økt sikkerhet og er dessuten praktiske i det daglige
 • Stemningsbelysning; her finner du inspirasjon til nye måter å lyssette hjemmet ditt

Lysstyring

Nye innovative løsninger for automatisk lysstyring, eller sentralisert lysstyring, lanseres stadig.

De enkleste formene for sentralisert lysstyring er fjernstyrte brytere du setter mellom lysets hannplugg og stikkontakten. Så kan du sitte i sofaen og styre lyset automatisk – eller for eksempel slå av lyset på soverommet fra sengen.

Bevegelsessensorer som lysbrytere er smarte i rom som benyttes mer sporadisk. Vaskerommet eller kottet er to opplagte rom, som gjerne kan styres med en bevegelsessensor. Det er praktisk at lyset tennes automatisk, og besparende at det slukkes av seg selv når rommet ikke er i bruk.

Lyssensorer er også en praktisk anretning, hvor lyset tennes når det blir mørkt og slukkes når det blir lyst igjen. Nå får man fjernstyrte lyssensorer, så du er ikke lenger avhengig av å montere dem i forbindelse med lyskilden(e).

Tar du derimot steget til den andre enden, får du systemer som kan styre lyset i hele boligen. Fremgangsmåtene for dette er forskjellige, men som oftest kan lyset kontrolleres fra mobiltelefonen. Disse løsningene kan typisk også forhåndsprogrammeres, enten etter klokkeslett eller hendelser.

Disse systemene styrer ikke bare lyset i forhold til å tenne og slukke, men lar deg styre fargetemperatur, dimming og mer.

Det beste med de nye systemene for lysstyring, er at de stort sett er trådløse. Det sparer deg for kostbare timer med elektrikere ifb. med installering.

Lyskilder

LED-lyspærenes inntog har åpnet opp for en rekke nye muligheter. Opprinnelig kom jo LED-pærene som et tiltak for å spare strøm – og det gjør de virkelig. Strømforbruket er gjerne rundt 1/6 av glødepærens.

Dessuten er brukstiden på pærene kraftig forlenget. 10.000-15.000 timers driftstid er ikke uvanlig. Riktignok faller lyseffekten over tid, men levetiden er allikevel langt bedre enn glødepærens.

Men LED-pærene har også åpnet for andre muligheter enn strømbesparelse.

Fargetemperaturen kan nemlig også justeres på mange av LED-pærene. Enten via enkle løsninger for den enkelte pære, eller via et sentralisert anlegg, som vi allerede har skrevet om ovenfor.

Fargestyringen gjør at du kan velge mellom stemningsskapende lystemperaturer, eller praktisk dagslys. Kjøkkenet er ett av rommene hvor dette kommer til sin rett. Mens du lager maten, bruker du praktisk hvitt dagslys. Dette lyset er behagelig for øynene når du gjør ting, slik som å lage mat.

Med maten servert på bordet, kan du enkelt skifte over til et mer stemningsfullt lys. Svakt gulskjær gir en koselig stemning, og kombinerer du med dimming endres stemningen til kos og romantikk – på linje med belysning med stearinlys.

Er du avansert, så leker du med forskjellige temperaturer på de mange lyskildene i et kjøkken. Da kan du få en helt unik kjøkkenbelysning.

Lommelykter og hodelykter

Lommelykten er en av disse tingene som vi ikke tenker på, før behovet er der. I ett øyeblikk skjenker du den ikke en tanke, men med ett går strømmen i boligen. Da får du plutselig en veldig trang til å finne lommelykten!

Vårt råd: Ha noen lommelykter plassert rundt i boligen.

Hodelykter er praktiske. Både når du skal ut på tur, hvor den enkelt gir deg det nødvendige lyset – i den retningen du selv ser. Men også i hjemmet er hodelykten en klar vinner. Husets «håndverker» vil ofte ha stor nytte av den konsentrerte lyskilden – særlig når det skal fikses ting under noe, eller inne i noe. Da er det utrolig praktisk å ha med lys som ikke krever at du bruker hendene for å styre det.

Lamper og stemningsbelysning

Nattelamper for barn

Vi har mange forskjellige nattlamper, beregnet på boligens yngste medlemmer. Disse lampene gir et svakt lys, så minstemann kan våkne og være trygg på omgivelsene sine. Kommer i mange kule varianter.

Utelys, for sikkerhetens skyld

Sikkerhet blir et stadig mer aktuelt tema i norske hjem. Alarm står høyt på prioriteringslisten, men eksperter på temaet påpeker at utebelysning er like viktig. Tyvene liker jo ikke å jobbe i full flombelysning, så en kraftig lyskilde med sensorstyring ved bevegelse kan forhindre innbrudd like effektivt som den før nevnte alarmen.

Her i Powers sortiment har vi flere varianter av slike utelamper, drevet med batteristrøm og effektive bevegelsessensorer. Batteriets levetid er som regel rundt ett år.

Lyspærer

Til sist, vi selger også lyspærer i alle varianter. De helt vanlige typene, som bare skal slås av og på og leverer normalt farget innelys. Til de mer smarte modellene, med mulighet for enkel justering av fargetemperatur eller dimming – til de helt komplekse hvor alt kan stilles via smarte lysløsninger.

Dette skal du se etter når du kjøper lyspære

 • Sokkel: Vi begynner med det helt grunnleggende. Sokkelen – dette er størrelsen på koblingen mellom lampen og pæren, og må være riktig.
 • Watt: Energiforbruket til lyspæren.
 • Lumen: Den totale mengden lys som kommer ut fra lyskilden (i dette tilfellet, lyspæren)
 • Dimbar: De fleste LED-pærer kan ikke brukes sammen med dimmere. Sjekk for den enkelte pære, hvis du skal bruke den sammen med en lysdimmer.
 • Energiklasse: Forbruket målt opp mot lysstyrken.
 • Ekvivalent glødepære: For de av oss som ikke helt har vent oss til wattstyrken på LED-pærene, viser denne hva pæren kan sammenlignes med, i forhold til den gamle standarden.
 • Levetid: Antall timer pæren virker. Vær obs på at effekten avtar med tiden på en LED-pære. På mange pærer angis også hvor mange ganger den kan tennes og slukkes.
 • Kelvin: Fargetemperaturen til pæren. Overskyet himmel gir et lys med CA 6 500 kelvin. I kontormiljøer benyttes som regel 3 000 kelvin, mens hjemme er det vanlig med enda litt varmere lys; ca 2 700 kelvin.
 • Oppstartstid: Hvor lang tid det tar før pæren når oppgitt lystemperatur. Dette er ikke så relevant lenger, da LED-pærer stort sett er kjapt i gang.

Derfor er prisene så hyggelige hos Power

Når vi først handler, så handler vi stort. Faktisk for Norge, Sverige og Danmark på en gang. Store kvanta gir som kjent lave priser, og det lar vi komme deg til gode.

For å sikre at vi er konkurransedyktige på alle priser, har vi utviklet en prisrobot. Denne «jobber» med å overvåke konkurrentene våre – natt og dag. Så vi kan justere prisene våre umiddelbart, dersom en konkurrent velger å gjøre det.

Så når du skal kjøpe belysningsprodukter, eller andre elektronikkprodukter, kan du være sikker på at Power har gode priser.