Gamingstol

Gaming chair

En gaming chair er laget med hensyn til at du skal kunne sitte behagelig og riktig mens du spiller dataspill, eller mens du arbeider ved datamaskinen. Stolen gir støtte der det trengs. I tillegg til at stolene ofte ser litt råere ut enn den vanlige kontorstolen, hjelper den mot slitasjeskader og støtter opp om ergonomisk sitting.

Hos Power.no finner du et stort utvalg av gamingstoler fra gode produsenter, som L33T / Elite Gaming, Encore, E-gaming og Dacota, så vel som ekstra ruller for gaming-stoler, og gaming-bord. Stolene er laget spesielt med gaming i øynene, og har en utforming som baserer seg på erfaringer samlet fra e-gaming og i samarbeid med spillere og bransjen.

Gode grunner for å kjøpe en gaming chair?

  • Spill i lengre perioder uten å bli sliten
  • Støtte for rygg, ledd, armer og nakke, som kan tilpasses deg, hjelper med å unngå helseproblemer
  • Nytt nivå av komfort for fritidsaktiviteten

Komfortabel sitting burde være hovedfokuset om du ser etter en gaming chair. Ved siden av dette er det gjerne viktig å ta hensyn til resten av møblementet. Her snakker vi ikke kun det estetiske, men også hvordan spillområdet ditt er bygget opp.

Det finnes stoler som egner seg bedre for spilling ved PC, mens det også finnes lavere gamingstoler som er laget for konsollspill som Playstation 4 eller X-box, hvor det kan lønne seg å sitte nærmere gulvet, i TV-høyde. Også her gjelder støtte for armene, og støtting av rygg og nakke i en behagelig posisjon som det viktigste elementet.

Hvorfor seg gaming chair gjerne ut som om den er revet ut av en sportsbil?

Opprinnelig ble de første spill-stolene laget for bilspill slik som Need for Speed FlatOut eller Dirt, og i utgangspunktet var hensikten å gjenskape noe av den omgivelsen som du har når du kjører en sportsbil. Dette er også noe av grunnen til at de fleste av dagens gamingstoler ser ut som om de kunne vært revet ut av ensportsbil, med spreke farger, cut-outs og ekstra polstring, også gjerne med en lett innover-kurving av ryggstøtten.

Det er nok også inkludert en liten spøk her, når det kommer til å promotere dataspilling som en sport Derimot er det også verdt en tanke at seter for sportsbiler er designet for å ta ekstra godt vare på den som sitter på.

Gamingstolen hjelper deg med å sitte riktig og med å ivareta helsa

Om du selv sitter my foran datamaskinen vet du at det er lett å få en stiv nakke, smerter i hender eller armer, så vel problemer med rygg og hofte. Dette skjer helst fordi kroppen egentlig ikke er laget for å sitte for lenge, og helst ikke på en helt rett og hard stol.

Det hører også med til fortellingen at nordmenn er høyere enn gjennomsnittlig. Derfor er det viktig å ha en fleksibel gamingstol som gjør det mulig å tilpasse alle aspektene av gamingstolen til din kropp.

Når vi spiller eller jobber foran PC-skjermen kan det gjerne hende at vi sitter flere timer i strekk, og om vi ikke passer på å skifte stilling, så vel som at vi unngår å sitte forover-lent, kan det lett ende med at noen muskler i ryggen gjør en jobb som de ikke var ment å holde ut alt for lenge.

En god gaming chair gjør opp for dette, og fremmer ergonomisk sitting. Den støtter opp om ryggen, og fordeler kroppsvekten, samtidig som den gir ekstra støtte til lumbago-området (den lavere delen der ryggen møter rompa) med ekstra polstring, så vel som at setet gjerne tipper litt fremover, noe som avlaster forbindelsen mellom rygg og hofteskål, et av de vanligste problemområdene for den som sitter mye, både på jobb og i fritiden.

Armlenene på vanlige gaming-stoler tar også av for en del av kroppsvekten, og de støtter armene for å unngå videre skader eller slitasje i det området. Det er også vanlig at armlenene ikke dekker fremre del av setet, slik at det mulig å sitte med en bredere benstilling.

Ergonomisk sitting: Hva er viktig ved siden av en behagelig gaming-stol

En god gamingstol er ikke nødvendigvis det eneste som trengs for å sitte behagelig. Det finnes flere aspekter som du burde ta hensyn til om du utstyre arbeidskroken eller spilleområdet på et vis som ivaretar din kropp.

Om du har nakkeproblemer kan det for eksempel skyldes at du ofte lener deg fremover. Kanskje er løsningen et høyere gaming-bord som passer til din kroppsstørrelse? -Om du ofte sitter med smartfonen eller nettbrettet i fanget og kikker ned på den med bøyd nakke, er det også en god forklaring på eventuelle smerter i nakken og i muskelen bak skulderbladet. Muligens er det også tid for nye briller, eller kanskje en større skjerm?

Chat

Alle felter må fylles ut
Hva kan vi hjelpe deg med

Chat