Gaming

Google Stadia

Google har endelig lansert sin etterlengtede spillplattform Stadia ved 2019 Game Developers Conference i San Francisco. Google hopper rett ut i det med en helt ny plattform som flytter spillverdenens fokus ytterligere mot strømming. Via strømmetjenesten vil spillere få tilgang til et stort antall spill på nær sagt alle enheter.

Les mer her
PS4 VR setter deg i sentrum av spillet - Intenst

Opplevelsen blir enda mer intens når du kan tre inn i spillet og faktisk være hovedpersonen. PS4 VR gir et kjempesprang i spillopplevelse! Dessuten kan du bruke VR-settet til å se VR-opptak, hvor du kan stå i senter av filmen.

Les mer her
Gaming og underholdning:

Gaming og underholdning er en kategori med masse underholdende produkter for folk i alle aldre. Spillkonsoller som PS4, Xbox One, Nintendo Wii U, PS3, Xbox 360 og Nintendo 3DS til gameren eller droner som Parrot Bebop og DJI Inspire 1 RTF til deg som er interessert i droner. Her får du også et bredt utvalg av de hotteste nyheter og de mest minneverdige klassikerne innen både spill, film og tv-serier. God underholdning!

Gaming

Er du en gamer eller forelder til en gamer? Da trenger du en oversikt over alle mulighetene i den elektroniske spillverdenen. Vi snakker om «den gode spillopplevelsen»; nemlig å få det beste ut av spillene du har. Det er snakk om ytelse, grafikk og lyd, men komfort er også viktig når man spiller mye.

De ledende spillkonsollene i dag er Nintendo Switch, Xbox og Playstation. Spill og utstyr du kjøper bør være med tanke på at de er kompatible med disse. Til spillene kan det også brukes ekstrautstyr som headset, spillkontroller eller gaming mus. Til bilspill finnes egne rattsett.

Vi mener at et en god spilleøkt skal

  • Gi deg nye opplevelser eller ferdigheter. Når du reiser deg fra gaming-stolen skal du føle at du er kommet litt lenger enn da du satte deg ned.
  • Være sosial. Du spiller med venner eller familien.
  • Være distraksjonsfri. Du skal kunne hengi deg til spillets verden uten å sjeneres av utenforliggende lyder eller meldinger på mobilen.
  • Være avkoblende fra hverdagens kjas og mas.
  • IKKE gå på bekostning av jobb, skolearbeid eller ditt øvrige sosiale liv.

Hvilken spillkonsoll skal jeg velge?

Dette avsnittet er for deg som ennå ikke har tatt valget, eller vurderer å prøve noe annet. Du kan også være en forelder som har tatt noen år fri fra å følge med på den teknologiske utviklingen i spillverdenen.

Som nevnt er det tre giganter på dette området i dag som konkurrerer om din oppmerksomhet. Nintendo kjenner du kanskje fra før ettersom de har oppfostret flere generasjoner spiller blant annet med sin figur Super Mario. Sony er den ansvarlige utgiveren av Playstation og bak Xbox står selveste Microsoft.

Uansett hvilke av disse du velger, blir det en produsent med muskler bak som vil kunne pumpe ut nye epokegjørende spillopplevelser og kan utstyre deg med hva det måtte være av tilleggs- eller ekstrautstyr.

Hvis vi skulle velge ut det mest familievennlige av disse, blir det Nintendo Switch. Den har foreldrekontroll som setter deg i ledelsen. Flere kan spille på samme skjerm og dermed få involvert hele familien i spillet. Dessuten er den portabel slik at den kan pakkes med når dere drar på ferie.

Nintendo har også flere av titlene som er mest populære blant de yngre barna, som nevnte Super Mario og Zelda.

Playstation er kraftige saker og nærmest en PC i seg selv. Den har da også muligheter til å brukes til surfing på nettet og strømming av musikk eller film. De tilbyr foreldrekontroll og har spill for de yngre, dog ikke i samme utvalg som Nintendo.

Populære spill fra Playstation inkluderer Lego-spillene, Just dance, fotballspillet FIFA og bilspillet Project Cars 2.

Xbox har stort sett de samme egenskapene som Playstation. Det er disse to som er mest brukt av drevne gamere. Mange av spillene for Playstation kan også spilles på Xbox, og vice versa.

Likevel kan de ikke spille sammen på nett. Har du venner du spiller med på nett, bør dere altså ha den samme konsollen. De «snakker» dessverre ikke sammen.

Blant spillene som er laget for X-box finner vi bilspillet Forza og barnespillet Super Lucky`s Tale.

Alle konsollene kommer i forskjellige prisklasser. Forskjellene i pris gjenspeiler seg i ytelsene og derved også spillopplevelsen. Men du kan spille de fleste spillene på alle, uansett pris.

Utstyr til spill

Konsollen alene er bare en del av spillopplevelsen. Det er stor forskjell å spille på en knøttliten skjerm med lyden direkte fra PC-en, og det å sitte foran en 30 tommers fulloppløsnings skjerm med eget headsett i din spesielle gaming-stol.

Som filmer gjør seg best på storskjerm, er det samme tilfellet med de beste spillene som lages i dag. Designerne som står bak animasjonene er de samme som gjør jobbene i de største block-busterne. De unike og interaktive spillverdenene med 3D-effekter er laget for at du ikke bare skal kunne leve deg inn i dem, men også delta som en aktiv part. Det er klart at skjermen spiller en viktig rolle her. Det er også nødvendig at skjermens reaksjonstid er så kort som mulig når du spiller. Som i det ville vesten har 1/5 sekund betydning når vi skal finne ut hvem som trekker raskest.

Men det er flere sanser om aktiveres i de mest avanserte spillene. Skal du høre at fienden nærmer seg, bør du ha hodetelfoner av god kvalitet. Du kan selvsagt også spille med propper i ørene, holder du på lenge kan det være mindre behagelig. De beste øretelefonene har en lydisolerende funksjon som skjermer deg for lyder fra omverdenen, slik at du ikke mister konsentrasjonen. Med en virtuell surround lydmotor kan du gi deg totalt hen til spillet.

Viktig er også håndkontrollen. Vi har nå hatt flere generasjoner gamere, og med det en god idé om hvordan en velfungerende håndkontroll skal være. Det skal være lett adgang til knappene ut fra fingrenes posisjoner. Avgjørende er ergonomien. En dårlig eller gammeldags kontroll gir uheldig belastning og i verste fall senebetennelse. «Musearm» kalles det når det spilles for mye Mineswiper i arbeidstiden.

Sørg for komforten!

Når du spiller flere timer i strekk, kan det bli fysisk og psykisk belastende hvis du ikke har innrettet deg riktig. Vi har allerede snakket om ergonomi i forbindelse med håndkontrollen og hodetelefonene.

Enda viktigere er sittestillingen. Sitter du på en gammel kontorstol eller ligger henslengt i en sofa uten nakkestøtte, kommer du ganske krokete på skole eller jobb mandag morgen. På sikt vil det føre til smerter i rygg og nakke og kanskje sykmelding.

Når du først vet at det blir spillhelg, bør du innrette deg deretter. En egen gaming-stol til deg som spiller mye kan være en god investering. Med polstret rygg i svettetransporterende skinn, kanskje en ekstra støtte til korsryggen er denne regionen ivaretatt. Gaminstolen bør også ha nakkestøtte, ettersom hodets posisjon er stabilt rettet mot det om skjer på skjermen. Til sist skal armlene være utformet med tanke på at du skal arbeide med en håndkontroll noen timer.

Ratt og pedaler til bilspill

Når du kjører bil, skal du ikke behøve å bruke piltastene på tastaturet. Du trenger ratt og pedaler for at det skal bli riktig. Det kjøper du i egne sett. Da vil du beherske de forskjelligste utfordringer, fra formel 1 på bane til terreng i Amazonas jungel, Saharas ørken, isødet i Antarktis og enn dog på fremmede planeter.

Mange er kommer lett fra oppkjøring til førerkort fordi de har spilt realistiske bilspill.

Helt komplett blir det hvis du også inkluderer et eget rallysete. Husk for øvrig en matte under, for det kan bi slitasje på gulvet med realistisk rallykjøring.

Power har alt du trenger til spill og datamaskiner

Hva som er nevnt ovenfor er bare en brøkdel av hva du kan finne i våre varelagre. Vi har knapt nevnt de mange hundre spillene du velge og vrake blant til dine konsoller.

Data og spill er mange ganger to sider av samme sak. Den som er interessert i det ene, kan også være hektet på det andre. Sjekk ut alt vi har av data og tilbehør.

Bestill på nett, du henter eller vi leverer.

Chat

Alle felter må fylles ut
Hva kan vi hjelpe deg med

Chat