Strøm og lading

Strøm – Batterier og ladere til kameraet

Å gå tom for strøm til kameraet, det er en nybegynnerfeil. Altså; vi har alle gjort det, men det er helt unødvendig. Sørg for at det ikke skjer igjen – kjøp ekstra batteri eller fleksibel lader til å ta med på tur.

Når kameraets strømindikator går over fra å lyse grønt til rødt, da er det ikke så morsomt lenger å dyrke fotointeressen. Da vet du at moroa snart er over, og kanskje går du glipp av det som ville vært turens høydepunkt?

Vi har batterier og ladere, slik at du slipper å havne i denne situasjonen. Dette kan du lese mer om i artikkelen:

  • Universalladere som håndterer mange batterityper og dessuten har USB-utgang for lading av mobiltelefon eller nettbrett
  • Originalbatterier som gir full kompatibilitet og høyest mulig effekt til kameraet
  • Batterier til kompaktkamera med ekstra lang holdbarhet

Universalladere

Batteriladere til vimsekopper

Når du kjøper kamera følger det alltid med en batterilader. Men disse har en lei tendens til å forsvinne. Ladere er liksom en av disse tingene som ofte blir stående igjen i stikkontakten på hotellrommet, eller som man glemmer igjen ett eller annet sted.

Så er man av den litt vimsete typen, som undertegnede er, kan det nok lønne seg å kjøpe en ekstra lader til å ha med på tur. – Eller som ligger hjemme, klar til bruk.

 

Batteriladere med større funksjonalitet

Den originale laderen til kameraet er meget god. Men de har en stor bakdel – de lader kun batteriet til kameraet, noe annet kan de ikke.

Mange av de «uavhengige» produsentene derimot, de har nok vært hakket mer kreative på utviklingssiden. Deres ladere kan, nesten uten unntak, lade flere batterityper. Så mens en originallader bare kan lade til den spesifikke batteritypen som er i kameraet, kan en universallader f.eks håndtere alle disse typene:

  • Lithium-ion: 3,7V, 3,7V, 7,2V, 7,4V
  • Ni-Mh batterier: AA, AAA

Noen universalladere har sågar en USB-utgang, slik at du kan lade mobiltelefonen eller nettbrettet samtidig som kamerabatteriet får tiltrengt påfyll.

Når man skulle tro det ikke var mulig å legge til flere funksjoner i en lader, så kan vi si at: Det kan man faktisk! Hva sier du til å kunne lade via bilens 12V-uttak? Enten ved sigarettenneren, eller i bagasjerommet (hvis din bil har uttak der).

Batterier til kompaktkamera

Mange kompaktkameraer kan bruke «normale» batterier, for eksempel AAAA eller forskjellige typer lithium-batterier. Når du skal kjøpe batteri til disse kameraene, skal du huske å se etter betegnelser som «long lasting power», «photo» eller annet som viser at de er utviklet spesielt for lang holdbarhet i et kamera.

Originalbatterier

Vi fører originalbatterier til flere kameratyper. Kjøper du originale batterier til kameraet ditt, er du sikret best mulig ytelse og kompatibilitet. Heldigvis er det ikke slik lenger at de originale kamerabatteriene er ekstremt mye dyrere enn de uoriginale.

Så skal du sikre deg best mulig ytelse til kameraet – kjøper du originalt.

Samtidig så skal det sies at batteriteknologien er blitt så bra etter hvert, at hvis du drar ut på fotosession med fulladede batterier, da skal du være nokså aktiv med utløserknappen for å tømme batteriet helt for strøm.

Ivrige fotoentusiaster vil dog oppleve å tømme et batteri på en dag, men de har alltid med seg ett ekstra ;) Hvis ikke du har – så kjøper du ett!

Bruker du actionkamera? Da skal du ha med ekstra batteri

Er du derimot en flittig bruker av et actionkamera, da skal du ha med deg minst ett ekstra batteri i sekken. Actionkameraet brukes jo som oftest på en litt annen måte.

Når man først tar det i bruk - snurrer og går kameraet sammenhengende, store deler av dagen. For man starter det jo ikke opp uten grunn.

 

Powerbank - Ekstra strøm med på turen

Man får dekket seg veldig godt inn med ekstra batterier til kameraet, eller gode universalladere. Men en enhet alle med elektroniske dingser bør vurdere når de er ute på tur, det er en Powerbank.

En Powerbank har ekstrem strømkapasitet og kan lade, eller drive, alt mulig som henter strøm via USB-porten. Det vil si mange kameraer, mobiltelefoner, nettbrett og eksternt utstyr til den bærbare PCen.

Som et så fleksibelt «energiverk», med høy kapasitet, så skulle man tro det er snakk om store enheter. Heldigvis er det ikke slik – Powerbanks er som oftest på størrelse med en mobiltelefon, bare en del tykkere. Så det går fint an å ha den med på tur.

Les mer om Powerbank

Trenger du nytt kamera eller ekstrautstyr?

Power er et veldig godt utgangspunkt når du skal kjøpe nytt kamera. Vi har svært godt utvalg av kompaktkamera, systemkamera og videokamera – og vi har fokusert utvalget vårt rundt de modellene folk flest faktisk ønsker seg – og kjøper.

Kompaktkameraer som er så små at de med letthet går i skjortelomma, eller et systemkamera med objektivpakke og ekstern blits. – Til de mer actionpregede blant dere, har vi også veldig godt utvalg av actionkameraer.

Se i samlekategorien for fotoutstyret – der er det mye snadder til alle fotoentusiaster: Foto og video

Derfor kan vi selge batterier og ladere så billig

Hvis du lurer på hvordan vi kan selge batterier og ladere til de prisene vi holder, er svaret ganske så enkelt. Vi handler i voldsomme kvanta, når vi først handler. Faktisk så kjøper vi ikke bare inn til Power sine butikker i Norge. Neida, vi har butikker i Sverige og Danmark også – og vi kjøper inn til alle tre landene samtidig. Det blir det volum av.

Høyt volum, gir som kjent lave priser.

De lave prisene har vi valgt å gi videre til kundene våre. Slik at du og andre kunder kan kjøpe elektronikk til svært hyggelige priser her hos Power.

Trenger du hjelp til å finne riktig lader

Hvis du trenger hjelp til å finne frem i jungelen av ladere og batterier, så husk at kundeservicen vår sitter klare til å hjelpe deg.

I tillegg til å chatte med kundeservice (se boksen nede i høyre hjørne), kan du nå dem på følgende måter:

  • Ringe
  • Via Facebook
  • Via e-post

Du finner vår kontaktinformasjon i en lenke i bunnen av denne siden.

- Og du! Du er selvfølgelig hjertelig velkommen innom i en av de mange Power-butikkene også!

Chat

Alle felter må fylles ut
Hva kan vi hjelpe deg med

Chat