PC-skjerm

PC-skjerm – finn den rette skjermen til deg og ditt bruk

Ønsker du en ny PC-skjerm til den gamle stasjonære datamaskinen din, eller vil du kanskje ha en skjerm som du kan koble til den bærbare PC-en for å få utvidet arbeidsplass? Her hos Power har vi et godt utvalg av skjermer. En større skjerm vil ofte gjøre det enklere og mer behagelig å jobbe på datamaskinen. En PC-skjerm med høyere oppløsning er virkelig å anbefale, særlig hvis du jobber med bilde- og videobehandling.

Power selger skjermer fra nesten alle de store leverandørene. Samsung, Philips, Acer, Asus og mange flere.

 • Vi selger hele spekteret – fra de enkle skjermene og opp til store avanserte skjermer med fantastisk bildekvalitet
 • Skjermer til alle behov – vanlige PC-brukere, gamere, fotoentusiaster, hjemmekontoret osv. Vi har den rette skjermen til deg!

Hvordan velge PC-skjerm

Utvalget av PC-skjermer er svært stort. Forskjellen i størrelse er selvfølgelig det mest iøynefallende – her i Power selger vi for eksempel skjermer i spennet fra 16 og opp til 36-37 tommer med ett par virkelig store unntak på rundt 50 tommer. Sistnevnte er ikke direkte hverdagskost.

Behovet ditt er avgjørende for valget. Hvis du skriver en e-post i ny og ne, surfer litt og bruker FaceBook vil en 50 tommer være noe overdrevent. I motsatt fall, hvis du er hardcore gamer, vil en 18 tommers skjerm med enkel teknologi føles litt undermotorisert.

Nedenfor har vi satt opp noen scenarier. Så kan du se hvilken kategori du faller inn under, og om du er enig i våre anbefalinger. For dette handler jo også veldig mye om personlige preferanser.

Bruker egentlig ikke PC-en så mye: Basisskjerm

Ganske mange havner faktisk i denne kategorien. Du bruker kun PC-en til det aller mest nødvendige og har svært få krav til skjermens størrelse og ytelse.

 • Går inn i nettbanken og betaler noen regninger
 • Svarer på viktig korrespondanse på e-post

Eneste kravet ditt til en PC-skjerm, er at den har en fornuftig størrelse. Skjermer i størrelser mellom 18 og 21 tommer vil dekke behovet ditt. Du kan strekke deg opp til 24 tommer, men gå gjerne for billigste modell i sortimentet.

All round-brukeren: Enkel PC-bruk på fritiden

Behovene i forhold til ytelse er egentlig ikke så store. Derfor går vi for et fornuftig forhold mellom pris, ytelse og størrelse.

PC-bruken din er kanskje noenlunde slik:

 • Nettbanken og korrespondanse gjøres på PC-en
 • Surfer på internett, leser nettaviser og bruker Facebook eller andre sosiale medier
 • Redigerer bilder, eller ser på familiebildene på PC-en
 • Kanskje spiller du litt en gang i blant, men ikke så mye at du vil bruke ekstra på en gamer-skjerm
 • Du jobber kanskje litt hjemmefra en gang i blant, sånn en time i ny og ne, og med administrative oppgaver som tekstbehandling og regneark.

Kravene til skjermen vil være moderate. Størrelsen på skjermen vil være viktigste kriteriet for deg. Vi anbefaler at du kjøper en skjerm på mellom 24 tommer og 27 tommer, og du trenger ikke betale ekstra for høy ytelse på skjermen.

Gameren på budsjett: Så bra skjerm som du har råd til

Som alle gamere, har du egentlig lyst på en avsindig stor skjerm med massevis av ooomph. Men du har ikke lyst til å legge inn en halv formue i kjøpet av skjerm. Som jo er fornuftig nok.

PC-bruken din er faller kanskje ut slik:

 • Du gjør unna kommunikasjon og nettbank
 • Du surfer og bruker Facebook / andre sosiale medier
 • Normal bildebehandling / ser på familiebildene
 • Lekser eller noe jobbing hjemme
 • Du spiller! Det viktigste kriteriet for deg er spillingen og derfor prioriterer du det i valget av skjerm.

Dine krav til skjermen er egentlig moderate. Korrekte farger er ikke et must, siden du stort sett spiller og superhøy ytelse er utelukket på grunn av budsjettet. Vi anbefaler derfor et såkalt TN-panel til deg. Disse skjermene har lav responstid, slik at du ikke misser viktige detaljer i spillet.

Fargegjengivelsen er OK, men skjermens bakenforliggende teknologi krever at du sitter rett foran skjermen, slik en gamer jo gjør. Størrelsesmessig bør du begrense deg, siden du trolig ikke har det hvasseste skjermkortet. Dermed havner du i spennet mellom 24 og 27 tommer – hvilket er tilstrekkelig for å leve deg inn i spillet.

Hardcore gameren: Det skal bare være best!

Budsjettet er ikke avgjørende for deg. Du skal bare ha det beste som er å oppdrive.

Bruken din er slik:

 • Du gjør alt det vanlige på en PC. Men det viktigste er:
 • Du spiller!

Valg av størrelse for deg, starter på 27 tommer, men sikt deg inn på 34 tommer. Vi tar da utgangspunkt i at PC og skjermkort kan trekke et slikt beist.

Oppdateringsfrekvensen på skjermen skal ideelt sett være på 100 bilder pr sekund. En oppløsning på 3440 x 1440 piksler er «innafor» og det er selvfølgelig OK hvis skjermen fremstår rammeløs.

Et vanlig TN-panel vil føles feil på en slik skjerm, og du ønsker jo det beste, så gå opp til et IPS-panel. Da får du et panel som er veldig bra til spilling, faktisk så bra at panelet duger til fotoredigering.

Hvis budsjettet virkelig er helt underordnet, så går du for en enda større skjerm enn 34 tommer. Men vær obs at da må du nok budsjettere med nye skjermkort også.

Fotoentusiasten / design / kreativ bruk: Fargegjengivelse står i sentrum

Hvis du bruker PC-en til kreative oppgaver som design, fotoredigering, webutvikling osv er det farger, farger, farger og størrelse som teller.

Bruken din er slik

 • Vanlig PC-bruk som nettbank, kommunikasjon og surfing
 • Du jobber litt hjemmefra, kanskje med noe kreativt?
 • Du spiller kanskje litt, men det har ikke prioritet
 • Foto-/videoredigering eller annen kreativ bruk har høyeste fokus for deg

For best mulig fargegjengivelse er det et VA-panel som er riktig for deg. VA-panelet har god fargegjengivelse med bred innfallsvinkel. Fargegjengivelsen går på bekostning av responstid og større signalforsinkelse.

Vi anbefaler at du strekker seg så langt opp i størrelse som du har råd til. Programmene du jobber med krever litt plass i seg selv, og du har som regel flere programmer oppe av gangen.

Vi anbefaler derfor 27 tommer som den minste størrelsen for deg, men hvis du har råd til det, gå gjerne opp til 34 tommer. Sistnevnte vil kreve mye av skjermkortet, så du skal forsikre deg om at kortet i din PC er heftig nok.

Dagens disclaimer: Vi har brukt PC i ordets rette forstand. En personlig datamaskin. Så om du har en Windows, UNIX eller OS X PC, er altså helt underordnet i denne artikkelen. Sånn, så var det sagt :)

Trenger du nytt skjermkort?

Store skjermer krever mye av skjermkortet. Slik er det bare. Så hvis du har et aldrende skjermkort er det kanskje nødvendig å bytte det ut med en noe friskere modell.

Vi har et rikholdig utvalg, helt opp til de de heftigste modellene. Se bare her: Skjermkort

 

Eller skal du like gjerne bytte PC-en?

Skjermkort er et relativt dyrt komponent. Så hvis du er tvunget til å bytte skjermkort for å drive en større og bedre skjerm, kan det faktisk være like greit å ta skrittet og bytte PC-en. Forutsetningen blir da at du bytter til en PC som har bra nok skjermkort innebygd, så du ikke skal til å bytte kortet på den nye PC-en også.

Heldigvis har vi flere slike PCer i sortimentet vårt: Ny PC

Chat

Hva kan vi hjelpe deg med

Chat