Switch

Når store mengder data, skal flyttes mellom flere brukere, sikkert og raskt – da er det få løsninger som kan konkurrere med kablet nettverk via en switch.

Hos Power kan du kjøpe profesjonelle switcher fra Linksys, Netgear, Tp-Link og Ubiquito. Et særdeles nyttig verktøy når du skal flytte store mengder data, mellom mange brukere.

  • Uovertruffen ytelse i et lokalt nettverk
  • Godt etablert teknologi med høy driftssikkerhet
  • Lar deg sende data mellom mange enheter og brukere samtidig og med raskeste hastighet begge veier
  • Langt sikrere enn Wi-Fi – kan vanskelig «avlyttes» eller sniffes på

Switch vs Wi-Fi

Wi-Fi kan være fristende når det skal legges nettverk. Det er enkelt å sette opp og koster svært lite, da det er trådløst og en standard stort sett alt utstyr støtter. Allikevel er det tungtveiende grunner til å velge kablet nettverk.

Hastighet: Hastigheten til et nettverk via wi-fi blir ofte lav, da hastigheten på den tregeste enheten på nettet er med og bestemmer hastigheten til hele nettverket. En switch håndterer problemstillingen med forskjellige hastigheter uten problemer, og distribuerer data i høyest mulig hastighet til alle porter – begge veier.

Sikkerhet: Et wi-fi nettverk kan lett «avlyttes» av uærlige sjeler med dårlige hensikter. I praksis kan man bare sette seg i en bil utenfor bygningen og scanne tilgjengelige nett og søke etter svakheter i sikkerheten. Et innbrudd direkte via kablet nettverk er så å si umulig – da er det andre «syndere» (i form av utstyr som står med «admin»-passord eller hvor sikkerheten mot nett er dårlig) på nettverket som slipper inn de uærlige sjelene.

Driftssikkerhet: Kablet nettverk forbundet med en switch er langt mer driftssikkert enn et wi-fi nettverk.

Pris: Wi-fi vinner uten problemer, da det normalt sett ikke krever montering og alt av utstyr er kompatibelt.

 

Noen valg du skal ta når du kjøper switch

Hastighet

Med mindre du har spesielle grunner til å velge lavere hastigheter, så velg alltid 1 Gbps switch. Det meste utstyret på markedet i dag har minimum 100 mbps hastighet og de fleste PCer har 1 Gbps hastighet.

Switcher av i dag håndterer stort sett alltid variable hastigheter på nettverket, så problemet med at nettverket automatisk valgte laveste hastighet for alle enheter – det er ikke et tema lengre.

Dermed finnes det knapt grunner til å velge lavere hastighet.

Managed eller unmanaged switch?

Har du tatt stilling til om du trenger en managed eller unmanaged switch?

- Eller vet du ikke hvilken du trenger? Her gir vi en kort legmannsforklaring på forskjellen av disse to.

Unmanaged switch: Denne løsningen distribuerer dataene, slik at enheter kan snakke med hverandre. Dette er en plug’n play-løsning, som fungerer rett ut av esken.

Managed switch: Managed sørger også for å distribuere dataene mellom enhetene. Men i tillegg kan en slik switch brukes til å konfigurere, drifte og overvåke nettverket og hvem som har tilgang til det. Bruker protokoller som for eksempel SNMP. En managed switch kan fjernstyres av en administrator.

Dessuten selger vi helt «dumme» switcher uten styring, som egentlig bare øker hastigheten frem til nettverket. (Hvis du har 100 Mbps på en maskin, kan den via den dumme switchen øke hastigheten til 1000 Mbps. Slik kan du få alle enheter i nettverket til å kjøre på samme hastighet.)

Antall porter

Vi har switcher med alt fra 8 porter til 52 (i skrivende stund). Gjør et overslag over antallet enheter som skal kobles til nettverket. Siden antallet porter ikke har så mye å si for prisen, så anbefaler vi at du alltid bestiller flere enn du reelt behøver. Da slipper du kjøpe ny switch, om bare ett par nye enheter skal kobles til nettet.

Husk at du ikke bare skal telle PCer i nettverket. Printere, VOIP, PCer osv. Finn ut av hva behovet er nå, og prøv å forutsi behovet om ett par år.

Vi anbefaler ett wi-fi punkt

Vi mener altså at et kablet nettverk er bedre, både med tanke på sikkerhet, driftssikkerhet og ytelse. Men vi anbefaler allikevel minst ett wi-fi punkt i nettverket. Det gjør det lett for kunder og leverandører å koble seg til nettverket deres, når de er på besøk.

Krever virksomheten deres en svært høy sikkerhetsgrad, kan wi-fi punktet skjermes fra det øvrige nettverket.

 

Trenger du kabel eller harddisk?

Skal du kjøpe kabel også?

Hvis dere bygger opp nettverket på nytt, eller har kjøpt nye enheter, så trengs det mer kabel. Vi selger den normale cat5e ethernetkabelen, som er uskjermet, men tvinnet. Den fjerner dermed det meste av støy effektivt.

Vi selger også den skjermede cat6 kabeltypen. Normalt vil man ikke trenge så høy kvalitet og kapasitet på kabelen, men samtidig så er den fremtidssikret.

I utvalget vårt finner du mange andre standarder også. Sjekk utvalget vårt – og kjøp nettverkskabel her.

Trenger du en backup harddisk?

Vi har driftssikre eksterne harddisker med opptil 8 terrabyte lagringsplass. Selvfølgelig med alle de relevante portene og høy overføringshastighet. Vi har også NAS-disker som du kan koble direkte til nettverket.

NAS-disken vil gi deg muligheten for en sentralisert backup-løsning, noe som er meget praktisk.

Kjøp harddisk her

Kan vi hjelpe deg?

Står du fast på switch, router, kabel eller andre nettverksrelaterte produkter, ønsker vi gjerne å hjelpe deg. Vår kundeservice kan motta henvendelser på telefon, e-post, chattefunksjonen her på siden eller via vår side på Facebook.

Du er selvfølgelig også hjertelig velkommen innom i en av våre butikker mange butikker. Der står datakyndig personale klart til å hjelpe med det rette utstyret, til gode priser. Slik vi i Power er kjent for! Du finner alltid en butikk i nærheten av deg – vi er jo over hele Norge.

30 dagers åpent kjøp

Produkter kjøpt hos Power har 30 dagers åpent kjøp. Det er betydelig bedre enn forbrukerloven legger opp til, og ganske unikt i bransjen.

Vi ber dog om forståelse for ett par unntak, slik som at vi ikke kan ta hygieneprodukter eller programvare i retur. Du finner unntakene i våre betingelser (se lenke nederst på siden).

- Og husk at produktene må være i samme stand som når de ble kjøpt.

Chat

Alle felter må fylles ut
Hva kan vi hjelpe deg med

Chat