Deksel og veske

Deksler og vesker til nettbrett

Nettbrettet ditt bør beskyttes mot slagskader, eller ha et deksel som øker sjansen for at nettbrettet overlever et ublidt møte med gulvet.

  • Dekselet beskytter nettbrettet ditt, så du slipper å få sprekker i skjermen
  • Vi selger også deksel med innebygget fysisk tastatur
  • Se også skjermfiltre, som gjør innholdet på skjermen privat – smart hvis du bruker nettbrettet i det offentlige rom

Selv om nettbrettets skjerm og deksel er svært solide, skal du kjøpe en fysisk beskyttelse til den. Det vil jo være ergelig å plutselig en dag stå der med knust skjerm, bare fordi du ville spare ett par hundrelapper.

Universalløsningen til nettbrett deksler, er som et bokcover. Nettbrettet festes på den ene siden av dekselet, så lukker man opp den andre siden av omslaget.

Nettbrettet kan normalt settes opp i en stående stilling, vinklet slik at det er behagelig å se på skjermen mens du sitter foran enheten.

Nesten alle deksler har denne stativ funksjonaliteten. Noen deksler har sågar flere posisjoner, slik at du kan velge hvilken helling du ønsker på skjermen.

Skreddersydde deksler

Nettbrettene ser tilsynelatende like ut, men det er såpass store forskjeller at dekslene helst skal være skreddersydd til akkurat din modell. Universalmodellene som skal passe til gitte skjermstørrelser er gode, men helt perfekt sitter de ikke.

Men universaldekslene er ganske mye billigere, så vurder hvorvidt du godtar en liten slark, for å spare litt på dekslet.

Hvis du ønsker et deksel som sitter som «støpt» på nettbrettet, da skal du sjekke at det er laget spesielt for den aktuelle modellen. Det er alltid oppgitt i produkttekstene våre, dersom et deksel er laget for en bestemt modell.

Ikke så store sprell i designet

Dekslene som er på markedet nå for tiden, er ganske moderate i designet. Designet ser ut til å være styrt av praktiske materialvalg og funksjonalitet som «stativ» i dekselet. Det finnes riktignok designmessige unntak. Disse er ofte laget for å se mer eksklusive ut, mer i retning av kalenderomslag eller lignende.

Heldigvis er det hederlige unntak. Særlig deksler beregnet på barn er laget med litt mer fantasi – heldigvis, for det er jo ikke nødvendig med et businesslignende deksel til husets lille pode eller prinsesse.

Spesialprodukter

Holde skjermen privat

Hvis du ønsker å sitte et offentlig sted med nettbrettet, uten at nysgjerrige sjeler kan sitte og få med seg det du leser/ser på nettbrettet finnes det en løsning. Det er en skjermbeskytter som påføres utenpå skjermen, som reduserer betraktningsvinkelen.

Dermed skal du sitte i en bestemt vinkel for å kunne noe på skjermen. I alle andre vinkler blir bildet ute av fokus, slik at man ikke kan danne seg et inntrykk av innholdet på skjermen.

En enkel og smart løsning, som faktisk virker. Med dette filteret på skjermen, kan du sitte med jobbrelaterte ting eller skrive kjærlighetsbrev, uten at sidemannen på toget eller bussen kan få noe fornuftig ut av det som er på skjermen.

Deksel med tastatur

Disse dekslene er beregnet på brukere som skriver noe mer enn den gjennomsnittlige nettbrettbrukeren. Det skjermbaserte tastaturet på en tablet har jo sine begrensninger, så hvis du faktisk skal skrive en del, er det egentlig ikke noen vei utenom et fysisk tastatur.

Da kan du velge mellom løse eksterne tastatur, eller et tastatur som er integrert i dekselet.

Et integrert tastatur fungerer overraskende bra. Det er ikke et tastatur for å skrive enorme mengder tekst, men langt bedre enn det skjermbaserte.

Har du løst tastatur, så finnes det faktisk deksler som er laget med plass for tastaturet.

Ser du etter ny bærbar PC

Nettbrett har i lengre tid tatt plassen til den bærbare PC-en i mange norske hjem. Men med den siste tidens utvikling på markedet for bærbare, har disse enhetene plutselig blitt mer attraktive.

Ny generasjon prosessorer har gjort dem raskere og mindre strømkrevende, som igjen betyr lengre batterilevetid. Samtidig har skjermkortet blitt ekstremt mye bedre i bærbare i mellom- og toppsjiktet.

Mens skjermkortet før var noe PC-produsentene sparte på, er det ikke uvanlig lengre med skjermkort med 4 GB minne som kan drive 4K-skjermer. Mengden av RAM i en bærbar har også blitt økt den siste tiden, 8 GB eller 16 GB er mer blitt standarden. Dessuten har den gamle «snurredisken» blitt byttet ut med SSD lagring i stedet for.

Som man ser av disse spesifikasjonene, tilsvarer det det en high end stasjonær PC hadde for bare noen få år siden.

Så, kanskje det er på tide å begynne og tenke i retning av bærbar PC igjen? Se vårt utvalg her: Bærbar PC

NB: Husk at mange PC-produsenter benytter skjermløsninger, hvor skjermen på en bærbar PC, kan benyttes som nettbrett.

Eller skal du rett og slett bytte nettbrettet i et nytt?

Når sant skal sies, er det ikke bare bærbare PCer som har hatt en rivende utvikling de siste to-tre årene. Nettbrettene har også gjennomgått en forvandling, fra å være et surfebrett, til å bli en enhet som er i stand til å fungere som en enklere jobb-PC.

Stadig raskere prosessorer og litt større skjerm i toppmodellene har drevet frem dette skiftet, fra å være et rent koseprodukt til å bli noe man faktisk kan arbeide med.

Tips: Hvis nettbrettet du har i dag, begynner å bli modent for utskifting, bør du kanskje vurdere å gjøre det før du kjøpet nytt deksel. Så slipper du å kjøpe nytt tilpasset deksel til det neste nettbrettet.

Se vårt utvalg av nettbrett her så blir det lettere å bestemme seg.

Ønsker du hjelp til valg av riktige produkter?

Vi forstår deg godt, hvis du trenger hjelp til å finne frem blant alle nettbrettene og tilgjengelige deksler. For det er en liten jungle der ute, med mange produkter å velge mellom.

De rutinerte medarbeiderne våre på kundeservice hjelper deg gjerne. Vi kartlegger behovet ditt, sammen med deg, og så finner vi frem til noen alternativer som vi mener vil passe deg og ditt bruk.

Så sammen kan vi korte ned listen med aktuelle produkter til bare noen få. Så blir det mye lettere for deg å gjøre et endelig valg.

Hvis du ønsker at vi skal hjelpe deg, tar du enten kontakt på telefon eller du kan besøke oss i en av de mange Power butikkene. Da kan du også få sett alle produktene live, før du bestemmer deg.

Alternativt kan vi hjelpe deg på e-post eller chat.

Du finner vår kontaktinformasjon under Kontakt i bunnen av denne siden.

Chat

Hva kan vi hjelpe deg med

Chat